Du vaikai nužudyti, kiti du, kol grįžo motina, nuo įtūžusio tėvo slėpėsi šiene | Kas vyksta Kaune

Du vaikai nužudyti, kiti du, kol grįžo motina, nuo įtūžusio tėvo slėpėsi šiene

delfi.lt 2016/01/02 12:38

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone įvyko kraupus nusikaltimas. Tėvas įmetė savo du kūdikius į šulinį. Abu vaikai mirė.

Pirminiais duomenimis, Pelėdnagių seniūnijoje, Saviečių kaime, Vandžiogalos gatvėje tėvas vaikus įmetė į šulinį. Į įvykio vietą 2.51 val. išskubėjo ugniagesniai-gelbėtojai. Atvykę gelbėtojai kopėčiomis ir virve nusileido į šulinį.

Iš ten ištraukti du kūdikiai: 2 metų berniukas bei 6 mėnesių mergaitė. Medikai vaikams konstatavo mirtį.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes, tačiau jau dabar aiškėja, kad buitinio konflikto metu Aurelijus B. išvarė iš namų sugyventinę Liną C. ir sumetė į šulinį vaikus. Kaimo žmonių pasakojimu, likę du poros vaikai slėpėsi šiene.

Pirminiais duomenimis, 1979 m. gimęs Aurelijus nusikaltimo metu buvo blaivus, įtariama, kad jis turi psichikos problemų.

Vyriškis yra ne kartą baustas administracine tvarka, o 2002-aisais buvo teistas už nusikaltimą. Šiuo metu Aurelijus jau kurį laiką dirbo medkirčiu. Šeimoje dar liko du mažamečiai vaikai, gimę 2009 ir 2011 m.

Saviečių kaimo atstovė apie Aurelijaus ir Linos šeimą papasakojo baisių detalių. Moteris pabrėžia Saviečių kaime gyvenanti jau dvidešimt metų, bet Aurelijaus gyvo nebuvo mačiusi.

Aurelijus ir Lina gyveno vienkiemyje ir į kaimą neateidavo.

Ji sako, kad šiaip Aurelijus išgerdavo, žmonės kalbėjo apie smurtą šeimoje.

„Yra viena šeima, kuriai jau įgriso jo vaikščiojimas. Jis išgerdavo. Kiek tas degradavę-nedegradavę, nežinau. Jei vaikai su jais, matyt viskas buvo pakankamai normaliai. Pas juos namie nešvara ir netvarka, bet pas daug ką taip būna, tai tiesiog socialinių įgūdžių neturėjimas“, – sako pašnekovė.

Pasak jos, dalis kaimo žmonių apie Aurelijų neturi nieko blogo pasakyti, bet kiti sako, kad „jam negerai galvoje“.

„Jis yra daręs baisius dalykus. Pavyzdžiui, nukirto su kirviu šuniui galvą. Tai baisus dalykas“, – sako kaimo atstovė.

Pasak pašnekovės, Aurelijus gruodžio 30 d. buvo girtas, bet 31 d. atvyko paimti vaikams dovanėlių. Nusikaltimą vyras įvykdė būdamas blaivus. Seniūnaitės teigimu, kaimo žmonės kelia versijas, kad vyras galėjo pritrūkti alkoholio.

„Prieš Naujus metus jis tikrai gėrė ne vieną dieną, gal paskui pasibaigė pinigai. Gal niekas nenuvežė. Anksčiau čia buvo degalinėje alkoholis, bet dabar nuo sausio alkoholio degalinėje nėra, ką mes labai sveikinam“, – teigia kaimo gyventoja.

Pasak pašnekovės, kaimo žmonės kalba, jog Aurelijus puolė Liną, tačiau šioji pabėgo iš namų. Kai moteris grįžo, vyresnieji vaikai jai pranešė, kad kūdikius tėvas sumetė į šulinį. Vyresnieji vaikai su šunimi slėpėsi šiene.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA