Sulaikyti asmenys, garaže Garliavoje įkalinę ir kankinę moterį | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti asmenys, garaže Garliavoje įkalinę ir kankinę moterį

Asociatyvi nuotr./R. Tenio nuotr.

Policijos pareigūnai skelbia, jog Garliavoje uždarytos ir kankintos moters skriaudikai nustatyti ir laukia kardomųjų priemonių.

[galerija kiek=”4″]

Šių metų gruodžio 29 d. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad naktį iš gruodžio 28 d. į gruodžio 29 d. į Elektrėnuose, Draugystės g. esančią automobilių stovėjimo aikštelę apgaulės būdu iš namų buvo išviliota šio miesto gyventoja (gimusi 1986 m.), kuri buvo prievarta įsodinta į baltos spalvos automobilį „Lincoln Navigator“ ir atvežta į privataus namo, esančio Kauno r., Garliavoje, garažą.

Šiame garaže jos atžvilgiu buvo naudojamas fizinis smurtas, ji buvo priverstinai girdoma alkoholiu. Smurtaujant bei grasinant ją nužudyti, moteris garaže buvo išlaikyta iki pat ryto. Vėliau, užmovus medžiaginį maišą ant galvos, ji buvo išvežta ir išlaipinta Kauno r., Mastaičių k. ribose. Nukentėjusiajai pavyko sustabdyti važiuojantį automobilį, kurio vairuotojas ją pavežė iki artimiausios degalinės.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai š. m. gruodžio 29 d., gavę ir operatyviai sureagavę į informaciją apie padarytą nusikaltimą, tą pačią dieną sulaikė 5 įtariamuosius: dvi moteris (gimusias 1976 m. ir 1973 m.) bei tris vyrus (gimusius 1995 m., 1978 m. ir 1986 m.). Viena iš pagrindinių versijų dėl padaryto nusikaltimo motyvų, kurią nagrinėja pareigūnai – tai įtariamųjų noras išvengti skolos sugrąžinimo, padaryto sukčiavimo būdu.

Siekdami atskleisti visas padaryto šio nusikaltimo aplinkybes bei kitas galimai padarytas sulaikytųjų įtariamųjų asmenų nusikalstamas veikas, Kauno apskrities policija prašo visuomenės pagalbos ir kviečia atsiliepti.

Asmenis, taip pat nukentėjusius nuo šių asmenų (dėl galimai padarytų sukčiavimų), prašome kreiptis į Kauno apskrities policiją telefonais (8-37) 30 30 34, (8-37) 30 31 09.

Kitus asmenis, turinčius tyrimui reikšmingos informacijos (mačiusius minimą įvykį ar pavežus nukentėjusiąją iki degalinės), prašome skambinti telefonu (8-37) 30 30 36.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA