Policijos vizitas pas pirotechnikos pardavėjus | Kas vyksta Kaune

Policijos vizitas pas pirotechnikos pardavėjus

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyriaus pareigūnai nuo šių metų gruodžio 14 d. tikrino fizinių ir juridinių asmenų, importuojančių ir prekiaujančių civilinėmis pirotechnikos priemonėmis patikrinimus, kuriais buvo siekta užkardinti pažeidimus dėl neteisėtos prekybos civilinėmis pirotechnikos priemonėmis.

Iš viso buvo patikrintos 36 prekybos vietos, iš kurių, kaip paaiškėjo, dvejose buvo prekiaujama nesertifikuotomis pirotechnikos priemonėmis, tai yra jie buvo nepažymėti CE ženklu. Minėtos pirotechnikos priemonės išimtos iš prekybos. Prekyviečių savininkams bus taikoma administracinė atsakomybė.

Kauno apskrities policija primena, kad 1 kategorijos fejerverkus gali įsigyti ir juos naudoti gali ne jaunesni kaip 14 metų asmenys, 2 kategorijos – ne jaunesni kaip 16 metų asmenys, 3 kategorijos, T1 ir P2 kategorijų civilines pirotechnikos priemones – ne jaunesni kaip 18 metų asmenys, 4 kategorijos, T2 ir P2 kategorijų civilines pirotechnikos priemones – tik pirotechnikai.

Pareigūnai ragina su fejerverkais elgtis atsargiai, laikytis instrukcijose parašytų nurodymų bei saugoti save ir kitus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA