Kauno oro uosto „sprogdintojo” byla: tenorėjo sustabdyti draugę | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uosto „sprogdintojo” byla: tenorėjo sustabdyti draugę

Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujant Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorams, į teismą perdavė bylą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Tyrimo metu nustatyta, jog Ukmergės miesto gyventojas (gimęs 1998 m.), siekdamas sukliudyti savo draugės išvykimui, 2015 m. liepos 13 d. naktį, iš savo mobiliojo ryšio telefono paskambino į policiją ir pranešė apie Kauno oro uoste padėtą bombą ir ketinimą nusižudyti. Atsižvelgiant į pranešimo pobūdį, buvo iškviestos specialiosios tarnybos, Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, evakuoti tuo metu oro uoste buvę žmonės. Detaliai apžiūrėjus visas oro uosto patalpas sprogmenų nebuvo rasta.

Netrukus policijos pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį asmenį. Toks jauno vyro pajuokavimas jam gali kainuoti ne tik bausmę pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. (Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę). Jam gali tekti atlyginti padarytą žalą melagingai iškvietus specialiąsias tarnybas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA