Kauno studentai laisvalaikį skiria kultūrai ir meninei saviraiškai | Kas vyksta Kaune

Kauno studentai laisvalaikį skiria kultūrai ir meninei saviraiškai

Studentai – ne tik gabūs jaunieji mokslininkai, išradėjai, bet ir talentingi aktoriai, muzikantai, dainininkai, aktyviai dalyvaujantys koncertuose, festivaliuose, įvairiuose projektuose, konkursuose bei nevengiantys užsiimti savanoriška veikla.

Aurelijus Kampas, Ieva Mazgytė, Jonas Kęstutis Davidavičius, Šarūnas Ščerbakovas ir Silvija Guzovijūtė, Kauno technologijos universitete (KTU) studijuojantys Atsinaujinančiąją energetiką, Medijų filosofiją, Statybos inžineriją, Techninį kalbos vertimą ir Aplinkosaugos inžineriją, po paskaitų likusį laiką skiria meninei ir kultūrinei veiklai.

Studentai supranta, kad, siekiant visapusiško išsilavinimo, dėmesį reikia skirti ne tik studijoms, su mokslu ir technologijomis susijusioms temoms, bet ir menui, kultūrinei veiklai, lavinančiai vaizduotę ir kūrybinį mąstymą.

Groja birbyne ir skaito knygas

Atsinaujinančiąją energetiką studijuojantis Aurelijus Kampas savo laisvalaikį išnaudoja grodamas birbyne KTU tautiniame meno ansamblyje „Nemunas“. Jo teigimu, nemuniečiai didžiąją laiko dalį dabar skiria pavasarį vyksiančio festivalio „Ei, studente, sukis vėju!“ organizavimui.

Nors „Nemunui“ Aurelijus skiria didelę savo laisvalaikio dalį, vaikinas randa laiko ir kitoms veiklos: žiemą sportuoja KTU sporto salėse, šiltuoju metų laiku bėgioja Ąžuolyne ir skaito knygas.

Studentas pabrėžia, kad nors ir mėgsta grožinę literatūrą, tačiau labiausiai patinka knygos, skirtos savęs tobulinimui. Paskutinė jo skaityta knyga – Oveno Fitzpatriko „Charizmos pranašumas“ – apie bendravimo meną.

Vaikinas taip pat randa laiko aplankyti įvairius mieste vykstančius kultūrinius renginius, „Romuvos“ kino teatre rodomus filmus, keletą metų iš eilės savanoriauja tarptautiniame muzikos festivalyje „Kaunas Jazz“.



Didžiausias pomėgis – protmūšiai

Ieva Mazgytė, Medijų filosofijos bakalaurantė, didžiąją dalį savo laisvalaikio skiria dalyvavimui protmūšiuose. „Subūrėme draugų komandą ir du kartus per savaitę lankomės protmūšiuose, kurie vyksta Laisvės alėjoje esančioje „Alaus kultūroje“. Trečiadieniais komandinė protų kova vyksta visos Lietuvos mastu – galima tiesiogiai stebėti, kaip sekasi Vilniaus, Šiaulių ar kitų miestų komandoms“, – pasakojo studentė.

Ieva su draugais taip pat mėgsta lankytis Kauno senamiestyje esančiame „B.O.“ ir Laisvės alėjoje įsikūrusioje „Kultūroje“. Merginos teigimu, ten renkasi jos bendraamžiai, sukurta smagi aplinka, žmonės draugiški, skamba gera muzika.

„Taip pat mėgstu lankytis „PuntoJazz palėpėje“ ir „Ryšių kiemelyje 837“, nes ten vyksta labai geri gyvo garso koncertai, atvažiuoja grupių ir atlikėjų iš užsienio“, – sakė I. Mazgytė.

Vienas iš Ievos laisvalaikio praleidimo būdų – fotografija. Fotografuodama mergina naudoja senuosius juostinius fotoaparatus: „Noriu tobulėti, tad planuoju prisijungti prie Universitete veikiančios KTU-FOTO studijos.“

„Įvairūs jaunimui skirti renginiai Kaune vyksta jau nuo antradienio – savaitgalio laukti tikrai nereikia. Mano nuomone, Kaunas – tikras studentiškų pramogų miestas!“, – džiaugėsi būsima kultūros filosofė.

Teatro scena – geriausia saviraiška

KTU Statybos inžineriją studijuojančio Jono Kęstučio Davidavičiaus pagrindinė laisvalaikio veikla – vaidinimas KTU teatro studijoje „44“. Tai studentas daro jau penkerius metus.

Jo teigimu, vaidinimas Universiteto teatre atima daug laiko – pasitaiko savaičių, kai repetuojama kasdieną. Jonas Kęstutis labai žavisi KTU teatro studijos „44“ vadovu Ridu Žirguliu, kuris studentus įkvepia savo pavyzdžiu, nuolat skatina tobulėti. Teatro aktoriams režisierius prilygsta tėvui – jis tampa šeimos galva. Pasak vaikino, Ridas Žirgulis teatro studijos narius užaugino, daug išmokė.

„Šiais metais žiūrovams esame paruošę du vaidinimus: „Šaunuolis iš vakarų pakrantės“ ir „Vasaros diena“. Tuo pat metu jau repetuojame kitus du spektaklius, kuriuos publika galės išvysti jau kitais metais“, – sakė Jonas Kęstutis.

Kai nevaidina pats, studentas labai mėgsta lankytis Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Per pastaruosius penkerius metus vaikinas aplankė daugiau kaip pusę jame pastatytų spektaklių.

Jonas Kęstutis neabejoja, kad KTU sau mielos ir patinkančios laisvalaikio veiklos gali atrasti kiekvienas – rinktis tikrai yra iš ko. Vaikino nuomone, ne tik KTU teatras, bet ir kiti meno kolektyvai susirenka pačius geriausius narius ir dirba labai profesionaliai.

Į klausimą, kaip pavyksta suderinti inžinerinę specialybę ir polinkį menui, Jonas Kęstutis atsako paprastai: „Nemėgstu savo aistros rengti darbiniais drabužiais.“

Keliauja ir studijuoja su „Erasmus+”

Šarūnas Ščerbakovas, studijuojantis Techninį kalbos vertimą, yra ilgametis KTU tautinio meno ansamblio „Nemunas“ narys. Su kitais nemuniečiais vaikinas naudojasi KTU Sporto centro bazės paslaugomis, kur kolektyvas susirenka kartu pasportuoti, pažaisti krepšinį. Ansamblio nariai didelę laiko dalį praleidžia KTU III-iuose rūmuose, kuriuose įsikūrusi „Nemuno“ būstinė. Šarūno teigimu – tai be galo ypatinga ir brangi vieta kiekvienam nemuniečui.

Kai nedainuoja ansamblyje, Šarūnas mėgsta bėgioti, lankytis teatro spektakliuose, groti gitara bei vaidinti.
Vienos mėgstamiausių Šarūno vietų Kaune: Ąžuolynas ir Dainų slėnis. Atvykusiam iš Marijampolės vaikiną itin sužavėjo Putvinskio gatvė, kurioje vis dar atpažįstamas senasis Kaunas ir žavi išlikusi architektūra.

Šarūno nuomone, KTU suteikia puikias laisvalaikio galimybes – visi gali atrasti mėgstamos veiklos, prisijungdami prie vieno iš septynių Universitete veikiančių meno kolektyvų, lankyti sporto treniruotes, įsitraukti į įvairių studentiškų organizacijų veiklą.

Studijuodamas KTU, vaikinas nepraleido progos pasinaudoti ir „Erasmus+” mainų programa. Š. Ščerbakovas šešis mėnesius praleido Švedijoje ir tris Anglijoje. Vaikinas planuoja vėl keliems mėnesiams išvykti į užsienį atlikti praktikos.

Save realizuoti padeda muzika

Tuo tarpu Aplinkosaugos inžineriją studijuojanti Silvija Guzovijūtė dainuoja KTU akademiniame chore „Jaunystė“. Jos teigimu, visi choristai labai draugiški, talentingi ir muzikalūs: „Gera būti tokių žmonių apsuptyje.“

Silvija taip pat prisideda prie iniciatyvos KTU „Žaliasis universitetas“ koordinavimo, lanko tinklinio treniruotes KTU, groja gitara, būgnais, pianinu, koncertuoja, dalyvauja muzikiniuose projektuose, lankosi mieste vykstančiuose kultūriniuose, muzikiniuose renginiuose bei parodose.

Pasak studentės, labiausiai patinkančios vietos Kaune ji neturinti: „Kartu su draugais mėgstame išbandyti vis ką nors naujo – nesame prisirišę prie vienos ar dviejų vietų. Visgi, pastaruoju metu po paskaitų itin dažnai lankomės „Talutti“ restoranuose.“

Mergina taip pat nepraleidžia kino festivalių, kurie kasmet vyksta „Romuvos“ kino teatre ir randa laiko nueiti į spektaklius Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

„Manau, kad Kaunas – vienas geriausių miestų tiek studijuoti, tiek studentauti“, – su šypsena sako Silvija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA