Apdovanoti Lietuvą pasaulyje garsinantys lietuviai, tarp jų ir A.Sabonis | Kas vyksta Kaune

Apdovanoti Lietuvą pasaulyje garsinantys lietuviai, tarp jų ir A.Sabonis

BNS 2015/12/29 17:30
lrp.lt nuotr.

Prezidentūroje antradienį pasveikinti šalį pasaulyje garsinantys lietuviai – įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai.

Už viso gyvenimo nuopelnus paskelbta apie apdovanojimą buvusiam krepšininkui, olimpiniam ir pasaulio čempionui, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Arvydui Saboniui. Apdovanotas skulptoriaus Stasio Žirgulio skulptūrėle jis buvo anksčiau.

Už atvestas investicijas apdovanotas Jungtinėse Valstijose įsikūrusios bendrovės „Devbridge Group“, investuojančios Lietuvoje, steigėjas Aurimas Adomavičius, o už Lietuvoje gimusių idėjų sklaidą pasaulyje apdovanotas viešojo transporto platformos „Trafi“ vienas įkūrėjų Martynas Gudonavičius.

Verslo patarėjas, pardavimų ir rinkodaros ekspertas brazilas Carlosas Levensteinas (Karlusas Levensteinas) apdovanotas už tarptautinės patirties sklaidą. Tuo metu už tarptautinių inovacijų diegimą Lietuvoje apdovanoti Raimundas ir Mindaugas Steponavičiai. Broliai yra aukštųjų technologijų įmonės Lietuvoje „Sprana“ vadovai.

Už tarptautinės patirties indėlį į pokyčius regionuose apdovanotas statybos ir interjero projektų įmonės „Avastatos grupė“ įkūrėjas ir vadovas Arnius Bijanskis. Daugiau nei 100 darbuotojų turinti įmonė įkurta Akmenėje. Už užsienio lietuvių telkimą apdovanota Jungtinėse Valstijose dirbanti Lietuvos garbės konsulė, Pasaulio lietuvių meno tarybos steigėja Daiva Čekanauskas Navarette (Daiva Čekanauskas Navaretė).

Buvęs ilgametis Didžiosios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas Chrisas Butleris (Krisas Batleris) apdovanotas už nuoširdžią draugystę, o už Lietuvos vardo garsinimą apdovanotas Malaizijoje dirbantis fotografas, socialinių projektų sumanytojas Paulius Staniūnas.

Apdovanojimams iš viso buvo nominuoti 40 žmonių iš 10 pasaulio šalių.

Šalies vadovės Dalios Grybauskaitės globojami „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai vyksta jau ketvirtą kartą.

Šiais apdovanojimais pagerbiami užsienyje gyvenantys, dirbantys ir studijuojantys lietuviai, kurie siekia išlaikyti tvirtą ryšį su Lietuva, ją garsinti ir prisidėti prie globalių galimybių šaliai sukūrimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA