„Teo“ pardavė pastatų kompleksą senamiestyje | Kas vyksta Kaune

„Teo“ pardavė pastatų kompleksą senamiestyje

BNS 2015/12/29 17:26
Archyvo nuotr.

Integruotų telekomunikacijų, informacinių technologijų (IT) ir televizijos bendrovė „Teo LT“ už neskelbiamą sumą pardavė pastatų, kuriuose veikia ir Ryšių istorijos muziejus, kompleksą Kauno senamiestyje.

Bendrovė pranešė, kad šalia Kauno Rotušės aikštės esantys keturi pastatai parduoti nekilnojamojo turto nuomos bendrovei „Reksus“.

„Susitelkdami į naujos kartos telekomunikacijų verslo kūrimą, gryniname savo veiklą ir atsisakome su tuo nesusijusio nekilnojamojo turto valdymo ir muziejaus vystymo projektų“, – pranešime spaudai sakė „Teo LT“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Anot bendrovės, parduoti pastatus svarstyta ne vienerius metus, tam buvo pritarusi ir „Teo LT“ valdyba.

„Teo LT“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis BNS teigė, kad sandorio vertė neatskleidžiama.

Valstybės saugomų pastatų statusą turintį kompleksą įsigijusi bendrovė „Reksus“ ketina atnaujinti pastatus ir išlaikyti architektūrinį jų vientisumą.

„Tai – ilgalaikė nekilnojamojo turto investicija, kuria siekiame Kauno senamiestyje verslui pasiūlyti išskirtines patalpas nuomai“, – pranešime spaudai sakė „Reksus“ direktorius Gediminas Vilimas.

Ryšių istorijos muziejus veiklą tęs tris mėnesius, o dėl jo eksponatų perdavimo tariamasi su kitais muziejais ir institucijomis. Muziejaus kolekciją sudaro pašto, radijo, telegrafo, telefono, informatikos eksponatai, pašto ženklų rinkiniai, elektroninės skaičiavimo mašinos.

XVI–XVII amžių sandūroje Kauno Rotušės aikštėje pastatytais statiniais pirmiausiai naudojosi pirkliai, besikuriantys netoli miesto centro. Pastatai buvo naudojami kaip sandėliai eksportuojamiems grūdams supilti. Nuo XIX a. 3-čio dešimtmečio juose veikė Arklių pašto stotis. XIX a. pabaigoje pastatuose buvo įsikūręs Kauno miesto muziejus. Nuo 1994 metų pastatų komplekse veikė Ryšių istorijos muziejus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA