Skaitytoja: kaip mane bandė sukčiai apgauti | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: kaip mane bandė sukčiai apgauti

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Viktorija dalinasi istorija, kokie sukčiai bandė ją apgauti ir išvilioti pinigų. Moteris tikina, kad apie tokį sukčiavimo būdą jai dar neteko girdėti.

„Informuokite, kad siaučia internetiniai sukčiai, prisistatydami policijos pareigūnais jie informuoja, kad reik atvykti apklausai, nes šiąnakt buvo atlikti pavedimai iš asmeninių sąskaitu. Reikia perspėti gyventojus, kad butų budrūs ir nepasiduotų provokacijoms.

Man paskambino į mobilų, pasiteiravo pagal pavardę, ar tikrai su manim kalba. Tuomet prisistatė iš policijos ir kad pirmadienį 13 val. turiu atvykti apklausai. Pasiteiravus, dėl kokių priežasčių, iš pradžių teigė, kad negali atskleisti informacijos, tačiau vėliau paklausė, ar aš pažįstu Tomą Vitkų, kuris pagal jų turimą informaciją, Kūčių naktį į mano sąskaitą pervedė 1500 eurų ir iš karto pervedė juos kitur. Neva mano sąskaita buvo kaip tranzitinė.

Man tai sukėlė įtarimus, ėmiau jų klausinėti, kaip galima buvo tai padaryti. Atsakė, kad mano pinigai nebuvo paliesti tik tie, kuriuos pervedė… Pasakiau, kad galiu dabar atvažiuoti pas juos, ėmė šnekėti, kad apklausai reikalingas prokuroro leidimas, kurio jie dabar neturi.

Dar kartą paklausiau, kur atvykti ir pavardę, pasakė netikslų adresą ir neegzistuojančio pareigūno pavardę. Spėju pagal scenarijų, jei bučiau patikėjus, būtų prašę sąskaitos numerio bei pasijungimo kodų, tad norėtųsi, kad gyventojai būtų perspėti ir nepasimautų ant tokių aferų“, – laiške dėstė Viktorija.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo istorija ar informacija, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA