D. Gineikaitės istorijoje pasisakė Kauno klinikinės ligoninės direktorius | Kas vyksta Kaune

D. Gineikaitės istorijoje pasisakė Kauno klinikinės ligoninės direktorius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

VšĮ Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas neabejoja, kad Nacionalinės žemės tarnybos direktorės Daivos Gineikaitės istorijoje bus kaip įmanoma greičiau atsakyta į visus klausimus, o jei paaiškėtų, kad medikai padarė kokius nors nusižengimus, jie sulauks atitinkamos atsakomybės.

„Visada netoleravau ir netoleruosiu korupcinių apraiškų, nes tai ne tik kenkia ligoninės reputacijai, bet ir sėja nepasitikėjimą visa sveikatos priežiūros sistema“, – teigia G. Abeciūnas.

STT pradėjo tyrimą dėl galimo bandymo nuslėpti D. Gineikaitės girtumą. Ar ligoninė mėgino šį girtumą nuslėpti?

Ligoninė ir anksčiau, ir dabar bendradarbiauja su visomis teisinėmis institucijomis, netoleravo ir netoleruos neteisėtų veiksmų. Be to, atskiru įsakymu pavedžiau atlikti Vidaus medicininio audito tyrimą. Remdamasis šio tyrimo išvadas priimsiu ir atitinkamus sprendimus, jeigu jų reikės. Suprantama, kad sykiu atsižvelgsime ir į teisėsaugos institucijų pateiktus tyrimo duomenis.


Kaip manote, iš kur atsirado teiginiai, kad D. Gineikaitė buvo blaivi?

Šiuo atveju ne ligoninė apie tai pareiškė. Apie tai pasakė pati D. Gineikaitė. Reikia suprasti, kad bendro pobūdžio kraujo tyrimai pas mus atliekami labai greitai ir tam yra visos sąlygos – turime išties modernias laboratorijas. Bet šiuo atveju buvo būtina atlikti tyrimą, kuris atsakytų, koks buvo (ar nebuvo) alkoholio kiekis jos kraujyje.

Tokius kraujo mėginius mes siunčiame į Valstybinės teismo medicinos tarnybos laboratoriją, kuri yra Vilniuje ir atsakymą gauname tik po maždaug 10 dienų. Vien todėl negalėjo būti atsakymo, kad D. Gineikaitės kraujyje buvo 0 promilių, kai dar mėginys net nebuvo nukeliavęs į sostinę ir jau nekalbant apie paties mėginio tyrimo rezultatus. Tai, kad ji į gydymo įstaigą atvyko po pusketvirtos valandos, tai jau pačios D. Gineikaitės problema.

Bet kraujo tyrimą galima suklastoti ar ne?

Juk yra sakoma, kad nėra tokių spynų, kurių neatrakintų vagis. Teoriškai suklastoti tyrimą įmanoma ir tokia tikimybė išlieka visada, jei su medicinos procedūromis susiję medikai netinkamai vykdo savo pareigas. Viliuosi, kad STT kaip įmanoma greičiau atliks objektyvų tyrimą, o mes savo ruožtu reaguosime adekvačiai. Noriu pabrėžti, kad visiškai pasitikiu savo komanda – visais pavaduotojais.

Pokalbį užrašė Gediminas Stanišauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA