Drausminė atsakomybė gali būti taikoma net ir pasikeitus darbo pareigoms | Kas vyksta Kaune

Drausminė atsakomybė gali būti taikoma net ir pasikeitus darbo pareigoms

Dirbau įmonėje buhaltere. Neseniai pakeitė man pareigas ir pradėjau dirbti vadybininke. Prieš keletą dienų direktorius rado mano padarytų klaidų įmonės balanse, ir nori mane atleisti iš darbo. Ar jie gali taip pasielgti, atsižvelgiant į tai, kad dabar dirbu jau vadybininke ir jokių pažeidimų, susijusiu su vadybininkės darbo funkcijomis nesu padariusi.

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

Įstatymų nėra nustatyta darbdaviui draudimo, perkėlus darbuotoją į kitas pareigas ir darbo santykiams nenutrūkus, spręsti dėl darbuotojo drausminės atsakomybės už darbuotojo darbo drausmės pažeidimus, padarytus einant ankstesnes pareigas. Taigi, šiuo atveju darbdavys turi teisę Jums skirti drausminę nuobaudą – atleidimą iš darbo, net jei ir darbo drausmės pažeidimą padarėte eidama buvusias, o ne dabartines savo pareigas.

Kartu pažymėtina, kad Jus atleisti iš darbo gali ne už bet kokį, o tik už šiukštų darbo drausmės pažeidimą. Darbuotojo pareigų pažeidimas kvalifikuotinas kaip šiurkštus, jei dėl tokio pažeidimo darbdavio interesai iš esmės pažeidžiami ir jis pagrįstai praranda pasitikėjimą darbuotoju, t. y. jo sugebėjimu ateityje tinkamai atlikti pavestas darbo funkcijas. Būtent pasitikėjimo darbuotoju praradimas dėl darbo drausmės pažeidimo yra kriterijus, teismui vertinant, ar toks pažeidimas pripažintinas šiurkščiu, dėl kurio darbdavys turėjo teisę skirti griežčiausią drausminę nuobaudą – darbo sutarties nutraukimą.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ inteneto svetainėje www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA