Kaune pradėtas taikyti naujas metodas efektyviam krūties vėžio gydymui | Kas vyksta Kaune

Kaune pradėtas taikyti naujas metodas efektyviam krūties vėžio gydymui

Kauno klinikų nuotr.

Siekiant pagelbėti krūties vėžiu sergančioms pacientėms, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninėje, Kauno klinikose, pradėtos taikyti krūties vėžio brachiterapijos procedūros, implantuojant į krūtį kateterius, per kuriuos patenkantis radioaktyvus šaltinis naikina navikines ląsteles.

[galerija kiek=””]

Šio metodo įdiegimas atspindi šiuolaikines spindulinės terapijos vystymosi tendencijas pasaulyje ir yra naujiena medicinos praktikai visoje Lietuvoje. Pasak LSMU Onkologijos instituto vadovės profesorės E. Juozaitytės, „LSMU medicinos specialistai visada stengėsi ir stengiasi siekti pačių tobuliausių gydymo metodų ir žengti koja kojon su moderniausiomis technologijomis, kurios padeda gelbėti žmonių gyvybes“.

Krūties vėžys yra dažniausia moterų onkologinė liga, kurios diagnostika ir gydymas nuolatos tobulėja. Spindulinė terapija vaidina svarbų vaidmenį krūties vėžiu sergančių pacienčių gydymo komplekse. Moksliniais įrodymais pagrįsta, kad spindulinė terapija yra būtina po krūtį išsaugančių operacijų. Pastarųjų metų mokslinės publikacijos bei išsamūs tyrimai suteikia daug vilčių sutrumpinti spindulinio gydymo trukmę, labiau tausoti gretimus organus ir audinius, gydant krūties vėžiu sergančias pacientes. Tai pasiekti padeda daugiakateterinė brachiterapija, kurią sėkmingai įdiegė Kauno klinikų onkologai-radioterapeutai.

Kaip pastebi LSMU ligoninės Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos profesorius Arturas Inčiūra, moterims, sergančioms krūties vėžiu, spindulinis gydymas vidutiniškai užtrunka penkias savaites. Tuo tarpu taikant brachiterapijos metodą, spindulinio gydymo ligoninėje ar ambulatoriškai pacientėms užtenka savaitės laiko. Tačiau ne visoms krūties vėžiu sergančioms pacientėms galima pasiūlyti šį spindulinio gydymo metodą. Jis tinka moterims, kurioms užtenka tik dalies krūties apšvitinimo arba kuomet liga yra agresyvi ir, siekiant ją kontroliuoti, reikalinga papildoma spindulių dozė į naviko guolį po operacijos.

Onkologinių ligų gydymui mokslo ir technologijų naujovės yra itin svarbios, kadangi moderni technologija leidžia efektyviau siekti maksimalių rezultatų, kuriais tampa pasveikę ligoniai, laimingai sugrįžtantys į savo šeimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA