VST vadovybė iš Kauno perkeliama dirbti į Vilnių | Kas vyksta Kaune

VST vadovybė iš Kauno perkeliama dirbti į Vilnių

BNS 2015/12/23 17:52
Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Vyriausybė atnaujino Viešojo saugumo tarnybos (VST) nuostatus, pagal kuriuos tarnybos vadovybė iš Kauno perkeliama dirbti į Vilnių.

Trečiadienį posėdyje Ministrų kabinetas patvirtino, kad VST buveinė perkeliama iš Žeimenos gatvės Kaune į pastatą M.K.Paco gatvėje Vilniuje.

Vidaus reikalų ministras Sausius Skvernelis BNS sakė, kad toks siūlymas parengtas siekiant sudaryti sąlygas VST geriau bendradarbiauti su kitomis įstaigomis.

„Visos centrinės institucijos yra Vilniuje – VST vadovybei reikalingas tiesioginis darbas tiek su Vidaus reikalų ministerija, tiek su kitomis centrinėmis vidaus reikalų sistemos įstaigomis: policija, VSAT, FNTT, kitomis tarnybomis“, – aiškino ministras.

Jis pabrėžė, kad VST koviniai daliniai kaip ir iki šiol veiks tiek Vilniuje, tiek Kaune.

„Pagal kovinius pajėgumus niekas nesikeičia, tik administravimas persikelia į Vilnių“, – sakė ministras.

Vyriausybė šį sprendimą priėmė netrukus po tarnybą supurčiusio skandalo. Viešojo saugumo tarnybos naujasis vadas Ričardas Pocius gruodžio pradžioje paskelbtame interviu naujienų portalui delfi.lt aiškino apie jo tarnyboje dirbančius galbūt Lietuvai nelojalius pareigūnus. R.Pocius išsakė ir kitokios kritikos dėl situacijos, kurią rado tarnyboje perėmęs vadovavimą iš ilgamečio VST vado Sergejaus Madalovo. Anot naujojo vado, tarnyba yra prastai ginkluota, aprūpinta pasenusiomis priemonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA