Kauniečiai siūlo unikalią ekskursiją – bus galima apsilankyti privačiuose namuose | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai siūlo unikalią ekskursiją – bus galima apsilankyti privačiuose namuose

R. Tenio nuotr.

Kaunas iš UNESCO praėjusią savaitę gavo svarbų įvertinimą – UNESCO dizaino miesto statusą. Dėl šio įvertinimo iniciatyvūs kauniečiai kviečia išbandysi naują ir įdomią ekskursiją po Kauną. Vienu iš įdomiausių akcentų gali tapti apsilankymas privačiuose namuose.

„Žmonės sako: „koks čia turizmas, jei Kaunas ne Italija ar Paryžius“, tačiau labai svarbu atrasti miesto savitumus, kurie yra įdomūs. Tarpukario architektūros ekskursijos dabar labai gerai lankomos ir net pačių kauniečių, nes jie gali iš naujo atrasti miestą ir jo legendas. Kaunas yra labai geroje kryptyje. Mes pasaulio nenustebinsim pilimis ar savo bažnyčiomis, bet UNESCO ekspertai suprato, kad mes turime kažką unikalaus“, – pasakojo vicemeras Simonas Kairys.

Nauja ekskursija parodys unikalumą

Įteiktas UNESCO dizaino miesto ženklas Kaunui atveria platesnes galimybes ir leidžia geriau pasirodyti pasauliniame kontekste. Žmonės ir taip atvykę į Kauną stebisi išskirtine architektūra, domisi, vietos žmonėmis ir kur jie ką nors veikė. Dabar iniciatyvūs kauniečiai siūlo dar vieną naujovę, padėsiančią geriau pažinti Kauną – ekskursija „Kaunas – dizaino miestas“, kur parodys ne tik eksterjero detales, matomas iš lauko, bet pakvies užeiti ir į vidų, kur atsiveria dar kitokie kultūriniai klodai.

„Mūsų tikslas yra mažais darbais prisidėti prie Kauno gražinimo. Surengę parodą „Artdeco“ pamatėme, kad tai žmonėms yra įdomu. Dabar norime pratęsti veiklą ir sukūrėme ekskursiją, kurioje kalbėsime apie tarpukarį ir parodyti daugiau interjero detales, kuris iš tiesų yra unikalus, nes atitiko to meto Europos madas, tačiau turėjo ir savitų detalių, kurios atskleidžia būtent lietuviškąją kultūrą“, – apie idėją pasakojo VŠĮ „Gražinkim Kauną“ vadovas Dainius Lanauskas.

Pasibels ir į privačius namus

Kadangi tarpukario modernizmas nėra tik kauniečiams suprantamas menas, o pripažįstamas visame pasaulyje, tad naujos ekskursijos „Kaunas – dizaino miestas“ metu bus lankomi pagrindiniai šio laikmečio objektai – Karininkų ramovė, Kristaus prisikėlimo bažnyčia, centrinis paštas.

Šalia šių, daugeliui turistų žinomų objektų, gidai praves ir pro tokius, kurie ne visada yra pastebimi ar pažymėti žemėlapiuose. Ekskursijos iniciatoriai pasakoja, jog žmonėms bus aprodytas Žaliakalnis, Naujamiestis.

Unikalia ekskursijos detale taps apsilankymas privačiuose namuose. Šiuo metu VŠĮ „Gražinkim Kauną“ atstovai derasi su kauniečiais, kurie savo namuose yra išsaugoję tarpukario modernizmo dizainą. Tai būtų, ko gero, pirma ekskursija Kaune, kurioje galima pažiūrėti ir kaip gyvena paprasti kauniečiai, kurie nusprendė nekeisti savo interjero detalių naujomis ir išlaikyti unikalų tarpukario stilių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA