Ant aukciono stalo – vienas gražiausių Kauno tarpukario modernizmo statinių | Kas vyksta Kaune

Ant aukciono stalo – vienas gražiausių Kauno tarpukario modernizmo statinių

Turto banko nuotr.

Turto bankas skelbia paskutinį šių metų aukcioną. Aukcione puikuojasi nekilnojamas turtas iš Kauno, kuris laikomas vienu gražiausių tarpukario pastatų.

Norintys gyventi tikrai išskirtiniame pastate ir dar pačiame miesto centre, dabar turi šansą tokią svajonę įgyvendinti. Skelbiama, kad K. Donelaičio 19 stovintis tarpukario pastatas padėtas ant aukciono prekystalio.

Pastatas traukia smalsuolių akis, mat tai puikus tarpukario modernizmo pavyzdys. Prano Gudavičiaus ir Aleksandros Iljinienės dviejų aukštų namas traukia dėmesį ne tik Kaune, tai vienas gražiausių modernizmo pastatų visoje šalyje.

Kaip rašo auct.lt, pastate pažymėtina laisva ir novatoriška langų kompozicija: tiek tūrį palengvinantys kampiniai langai, tiek lenkto stiklo ir apskrito lango dermė konsolinėje dalyje byloja, kad langas čia yra ne tik funkcinis elementas, bet ir aktyvi kompozicinė priemonė. Ant stogo buvo rekreacinė terasa su nedidele oranžerija („žiemos sodu“), matoma per holo stiklines lubas (neišlikę)“ – tai savotiškas Le Corbusier naujosios architektūros principų atspindys lietuviškajame kontekste. Atkreiptinas dėmesys ir į itin sparčią objekto statybą – 1933 m. sausio 16 d. buvo patvirtintas projektas, o tų pačių metų spalio 16 d. namas jau yra baigtas statyti. Tiesa, kitais metais dar prašoma leidimo „gaisrinės gelžbetoniniams laiptams” [3] pristatyti.

Turto bankas skelbia, jog pradinė nekilnojamojo turto kaina 100 000 eurų. Aukciono dalyvio registravimo mokesčio dydis 100 eurų. Aukciono dalyvio garantinio įnašo dydis 10 000 eurų.

Pats aukcionas vyks gruodžio 23 dieną, 9.30 val., tad norintys Kalėdoms turėti išskirtinį namą, turėtų suskubti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA