Kaunietis užfiksavo, kokį chaosą įnešė nauja eismo tvarka Savanorių prospekte | Kas vyksta Kaune

Kaunietis užfiksavo, kokį chaosą įnešė nauja eismo tvarka Savanorių prospekte

Kauniečiai pastebi, kad ne visuomet eismo pokyčiai gatvėse duoda daugiau tvarkos ir saugumo. Kartais jie atneša ir chaoso.

Kaunietis užfiksavo, kaip vyksta eismas itin judrioje Savanorių prospekto dalyje netoli Utenos gatvės sankryžos. Jis teigia, kad taip, kaip užfiksuota vaizdo medžiagoje, eismas vyksta net ne piko metu, vairuotojai masiškai nesivadovauja kelio ženklinimu, kai kuriais atvejais išvažiuoja į priešpriešinio eismo juostą.

Portalas „Kas vyksta Kaune” šį mėnesį jau rašė, jog pradėti pirmieji eismo keitimo darbai Savanorių prospekto atkarpoje tarp Aukštaičių ir K. Petrausko gatvių. Vėliau darbininkai persikels į ruožą, esantį tarp K. Petrausko gatvės ir Taikos prospekto.

Planuojama naikinti kairiuosius posūkius, taip pat aiškiau sužymėti važiuojamąją dalį. Vietose, kur važiuojamoji dalis pakankamai plati, bus įrengtos lėtėjimo juostos saugiam apsisukimui.

„Savanorių prospektą galima padalinti į dvi dalis – plačiąją ir siaurąją. Nuo Pramonės prospekto iki Tvirtoves alėjos turime po tris eismo juostas, o nuo Tvirtovės alėjos iki Laisvės alėjos – po dvi. Jeigu automobiliai sustoja atlikti kairįjį posūkį ženkliai, sumažėja gatvės pralaidumas. Tai reiškia, kur yra trys eismo juostos, lieka dvi, o kur yra dvi, lieka viena. Spūstys itin akivaizdžiai matosi rytinio ir vakarinio piko metu“, – situaciją anksčiau aiškino Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA