Skaitytojas: ar yra normali praktika „Via Baltica“ ignoruoti KET? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: ar yra normali praktika „Via Baltica“ ignoruoti KET?

Asociatyvi/ J. Kamensko nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė vairuotojo Karolio pastebėjimų apie važiavimą svarbiais keliais – „Via Baltica“ ir Kaunas – Vilnius. Skaitytojas tikina, jog iš „Via Baltica“ įvažiavimas į autostradą yra netinkamas, o ir vairuotojai dažnai specialiai ignoruoja Kelių eismo taisykles ir sukelia avarines situacijas.

„Kiekvieną dieną tenka važiuoti į darbą ir iš jo keliu „Via Baltica“ ties Kaunu, kur susiduria du intensyvaus eismo bei reikšmės keliai – „Via Batica“ ir autostrada Klaipėda-Kaunas-Vilnius (sostinės kryptimi). Abu keliai yra labai svarbūs netik Lietuvos, bet ir tarptautiniu mastu.

Tačiau vieta, kur abu keliai susijungia, kiekvieną dieną kalia abejonių dėl saugumo ir priimtų sprendimų protingumo. Abu keliai svarbūs, abu keliai labai smarkiai apkrauti automobilių eismo, gal dėl to jų susiliejimas yra toks, kaip Neries ir Nemuno, visiems aišku, kad Nemunas didžiausia Lietuvos upė, tačiau santakoje to negali ir nepastebėti.

Panaši situacija jaučiasi toje kelio susikirtimo vietoje, „Via Baltica“ kelyje yra dviejų eismo juostų viena kryptimi, greitis minimoje vietoje apribotas iki 70km/h ir keliasdešimt metrų iki autostrados yra rodyklės nukreipiančios eismą į vieną juosta, tačiau ne kiekvienas vairuotojas jas pastebi ir paiso.

Dažnas tyčia ignoruoja nurodymus ir saleles, šauna tiesiai į autostradą (greitis minimoje autostrados vietoje 80km/h) išvengdamas greitėjimo juostų, taip sukeldamas avarines situacijas važiuojantiems Vilniaus link, ar įsukinėjantiems iš greitėjimo juostos.

Ar tai normali praktika kelių susijungimui, ar neturėtų būti iš toliau ir aiškiau „Via Baltica“ susiaurinamas kelias iš dviejų eismo juostų viena kryptimi į vieną. Gal ir sulėtėtų eismas toje atkarpoje, bet gal tai leistų išvengti avarinių situacijų ar nelaimių“, – dėstė Karolis.

Savo nuomone ir pastebėjimais galite dalintis Facebook puslapyje „Kas vyksta Kaune“ arba el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA