KTU perka ISM universitetą | Kas vyksta Kaune

KTU perka ISM universitetą

Organizatorių nuotr.

Siekdama aukštesnės studijų ir mokslinių tyrimų kokybės akademinė bendruomenė pati inicijuoja tai, kas neišvengiama – telkia geriausių šalies aukštųjų mokyklų potencialą. Bendrą indėlį į kokybiškesnę Lietuvos jaunimo ateitį įneš ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas ir jo akcijų kontrolinio paketo valdymą perimsiantis Kauno technologijos universitetas (KTU). Sandoris bus užbaigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą.

Abiejų universitetų veiklos išliks savarankiškos, nes siekiama ne organizacinės integracijos, o unikalios studijų platformos sukūrimo ir tarpdiscipliniškumo stiprinimo. Universitetų stipriųjų pusių konsolidavimas įgalins technologinius, inžinerinius mokslus studijuojantiems studentams įgyti antrepreneriškų žinių, kurias perteikia vienas geriausių Baltijos šalyse verslo universitetų, o ISM studentams atsivers KTU – pažangiausio mokslo ir lyderiaujančio technologijų universiteto potencialas.

„Nuosekliai telkiame studijų ir mokslo potencialą, todėl labai džiaugiuosi, kad sutapo KTU ir ISM ateities vizijos. Natūraliai šie į kokybę orientuoti šiuolaikiškai mąstantys universitetai tampa partneriais. Kartu norėdami tapti dar stipresni, žvalgomės ir į galimus užsienio partnerius – aukščiausio lygio JAV universitetus“, – sako KTU rektorius Petras Baršauskas. Pastaruosius dvejus metus taip pat vyksta ir intensyvus KTU ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) integracijos procesas – kuriamos bendros studijų programos, vykdomi mokslo projektai.

„Strateginis ir ilgalaikis ISM ir KTU bendradarbiavimas leis abiem institucijoms žengti didelius kokybinius žingsnius į priekį, o taip pat atsirasti modernios ekonomikos poreikius atitinkančiam ir Lietuvai labai reikalingam studijų modeliui“, – teigia ISM valdybos narys ir akcininkas Justas Kučinskas.



Būti konkurencingais galima tik bendradarbiaujant su verslu

BI Norwegian Business School viceprezidentas Jens Peter Tondel, komentuodamas universitetų partnerystės iniciatyvą, atkreipia dėmesį į istorinį nuoseklumą: „ISM buvo įkurtas Norvegijos ir Lietuvos vyriausybių pastangomis, BI ir KTU bendradarbiavimo pagrindu, todėl neabejojame partnerių kompetencijomis ir džiaugiamės, galėdami ir toliau būti šių pozityvių procesų dalyviais“.

ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas pabrėžia technologijų ir vadybos integravimo imperatyvą, kai „didžiųjų duomenų” epochoje organizacijos ir jose vykstantys procesai tampa vis labiau sudėtingi: „artimesnis sąlytis su technologijų specialistais atitinka mūsų strateginius siekius ir gerai dera su pastarojo meto iniciatyvomis”.

Universitetų vadovai atkreipė dėmesį į būtinumą gerinti studijų kokybę, siekiant atliepti valstybės, visuomenės ir verslo lūkesčius, telkiant geriausių Lietuvos aukštųjų mokyklų studijų ir mokslo potencialą, glaudžiai bendradarbiaujant su verslu. Jų nuomone, tik tuomet Lietuvos universitetai gali būti konkurencingi tarptautiniu mastu, išlaikyti talentus ir pritraukti geriausius vietos ir užsienio studentus, dėstytojus, tyrėjus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA