Kauno Dainavos rajone – nauja šviesoforinė sankryža ir patogesnis susisiekimas su „Urmu” | Kas vyksta Kaune

Kauno Dainavos rajone – nauja šviesoforinė sankryža ir patogesnis susisiekimas su „Urmu”

Organizatorių nuotr.

Judri Taikos pr. ir Garažų g. sankirta bus saugesnė – nuo pirmadienio čia pradėjo veikti naujai įrengta šviesoforinė sankryža. Nuo šiol vairuotojams bus patogiau iš Garažų gatvės patekti į Taikos pr., o pėstieji sankryžą galės saugiai kirsti reguliuojamose perėjose. Šiek tiek keisis ir šioje vietoje kursuojančių miesto autobusų maršrutai.

„Lig šiol norint iš Garažų g. kairiuoju posūkiu pasukti į Taikos pr. arba tiesiog Garažų gatve kirsti Taikos pr. transporto priemonių vairuotojams reikia sukti į Taikos pr., vėliau apsisukti skiriamojoje juostoje įrengtoje apsisukimo vietose. Tai nėra saugu, o ir be reikalo buvo gaištamas laikas. Įrengti šviesoforai leis įveikti minėtą sankryžą greitai ir saugiai“, – sako Kauno savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Prieš įrengiant šviesoforus sankryža buvo praplatinta, takeliai pėstiesiems atnaujinti ir pritaikyti neįgaliesiems, įrengtas apšvietimas.

Tai – ne vieninteliai pokyčiai šioje vietoje. Iki Garažų gatvės pratęsta ir 10, 20 bei 28 maršrutų autobusų trasa, o greta prekybos miestelio „Urmas“ įrengtas viešojo transporto terminalas. Autobusai čia stovės pabaigę savo maršrutą iki pradės naują. Šis viešojo transporto maršrutų pratęsimas ne tik pagerins susisiekimą su prekybos miesteliu „Urmas“, bet ir bus patogus aplink įsikūrusių įmonių darbuotojams, Elektrėnų bei Partizanų gatvės taps lengviau pasiekiamos.

„Šioje vietoje eismo intensyvumas visada buvo labai didelis, todėl atlikti darbai buvo labai reikalingi. Džiugu, kad pasiekti šią svarbią prekybinę ir pramoninę miesto dalį tiek viešuoju transportu, tiek savo automobiliu dabar bus ir patogiau, ir saugiau“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Viešojo transporto permainos reikalingos ir prekybos miestelio teritorijoje dirbantiems žmonėms, kuriems iki šiol buvo sudėtinga atvykti į darbą. Pagal prekybos miestelio „Urmas“ ekonomiškai aktyvių žmonių statistikos tyrimą, šioje teritorijoje dirba virš 5000 žmonių. Tai antroji pagal dydį teritorija mieste, kurioje koncentruojasi tiek dirbančiųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA