Generalinis komisaras sako pasitikintis policininkais ir alkotesterių duomenimis | Kas vyksta Kaune

Generalinis komisaras sako pasitikintis policininkais ir alkotesterių duomenimis

BNS 2015/12/21 11:32
R. Tenio nuotr.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sako, kad pasitiki Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorei Daivai Gineikaitei girtumą nustačiusiais pareigūnais ir alkotesterio tikslumu.

„Aš visada pasitikiu policijos pareigūnais. Ir mes naudojame aparatus, kurie yra leidžiami ir kuriems yra nustatyta tvarka ir atlikta metrologinė patikra“, – žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė L.Pernavas, paklaustas, ar negalėjo D.Gineikaitės patikrinimo alkotesteriu duomenys būti suklastoti.

Policijos duomenimis, šeštadienio popietę neblaivi NŽT vadovė Kaune sukėlė avariją. 34-erių D.Gineikaitei nustatytas 1,66 promilės girtumas. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

D.Gineikaitė po avarijos galimam girtumui nustatyti atliko ir kraujo tyrimą.

„Šiuo atveju mes turime informaciją, kad vairuotoja kreipėsi į medicinos įstaigą, tačiau papildomų duomenų – į kokią įstaigą, kas nustatyta – šiandien dar neturiu“, – aiškino komisaras.

Jis sakė nežinantis, ar D.Gineikaitė pasirašė po alkotesterio parodymais.

„Aš dar medžiagos nemačiau“, – sakė L.Pernavas.

Po avarijos D.Gineikaitė išėjo nemokamų atostogų. Kaip BNS sakė pirmadienio rytą su D.Gineikaite susitikusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, sutarta, jog D.Gineikaitė nedirbs, kol bus gauti kraujo tyrimo duomenys.

„Ji patvirtino tą patį: ji įsitikinusi, kad buvo blaivi – pūtė ligoninėje, kraują pridavė, antspaudavo – jis atiduotas teismo medicinos ekspertizei. Mes sutarėme, kad ji išeina nemokamų atostogų, kol viskas paaiškės – tada sprendimas galutinis bus priimtas“, – BNS sakė ministrė.

Pasak jos, pasitvirtinus policijos informacijai, D.Gineikaitė toliau nebegalės vadovauti NŽT.

Vadovauti NŽT D.Gineikaitė pradėjo prieš metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA