Tokio kalėdinio susibūrimo Kaunas dar neturėjo | Kas vyksta Kaune

Tokio kalėdinio susibūrimo Kaunas dar neturėjo

Organizatorių nuotr.

Kaune pirmą kartą surengta bendruomenės kalėdinė mugė. Žaliakalnis kvietė amatininkus, vietos gyventojus į pirmąją „RestART“ kalėdinę mugę, su dirbtuvių ir kareiviškos košės prieskoniu.

Žaliakalnio bendruomenė nusprendė, jog reikia atgaivinti rajoną ir surengti ne tik vietos gyventojams, bet taip pat ir visiems miestiečiams jaukią kalėdinę šventę. Pirmasis blynas pavyko visai puikiai – žmonės ne tik rinkosi kalėdines rankų darbo dovanas, bet taip pat stebėjo ir įvairius meninius pasirodymus ar nemokamai skanavo tikrą kareivišką košę.

„Tikslas – prieš Kalėdas, kad nesugestų nuotaika bėgiojant po prekybos centrus ir žmonės galėtų ateiti ir malonias dovanas įsigyti iš vietos kūrėjų. Tai kartu ir pabendravimas, pabuvimas kartu. Idėjos kyla iš širdies, tad pajautėme, kad Žaliakalniui tokios šventės reikia. Tikimės, kad tai taps gražia tradicija ir kitąmet bus ir daugiau žmonių, ir įvairesnių pasirodymų“, – kalbėjo vienas iš organizatorių Aidas Žiliskas.

Šalia kūrybinių dirbtuvių – knygos kelias

Žaliakalnio loftuose kauniečius atviromis durimis pasitiko ir vietos knygų leidykla. Čia gaminamos vienetinės knygos, todėl gamyba vyksta visai kitokia, nei masinėje spaustuvėje. Organizatoriai pasakojo, jog visiems buvo naujovė pamatyti tą tikrąjį knygos kelią, o smalsiausieji r patys pasidarė sau atminimą.

Spaustuvėje „Tuka“ ypač vaikai stebėjosi, kaip įrišamos knygos, kaip ji gimsta tuo, ką jie paima į rankas. Ypač daug dėmesio sulaukė jau 40 metų nepriekaištingai dirbanti knygų siuvimo mašina, kurioje reikia atlikti daugybę veiksmų tam, kad knygos puslapiai tvirtai laikytų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA