Degalų kainų karas Kaune: „Jozita“ turi rimtą konkurentą | Kas vyksta Kaune

Degalų kainų karas Kaune: „Jozita“ turi rimtą konkurentą

delfi.lt 2015/12/18 11:28

„Situacija Kaune ypatinga“, – DELFI teigė degalinių tinklo „Skulas“ atstovas, nenorėjęs viešinti savo pavardės.

Laikinoji sostinė jau pagarsėjo itin mažomis degalų kainomis. Šią tendenciją lėmė degalų kainos jau pagarsėjusioje degalinėje „Jozita“. Tačiau šiai įmonei atsirado rimtas konkurentas – degalinių tinkle „Skulas“ kainos staiga itin sumažėjo ir jau ėmė lenkti „Jozitą“.

Rinkos atiduoti neketina

„Kodėl mes turime atiduoti rinką? Ką daryti, jei jie nori būti gudresni už kitus?“, – teigė „Skulas“ atstovas. Pašnekovo teigimu, prieš porą savaičių įmonė pradėjo taikyti naują taktiką – nuspręsta atsisakyti nuolaidų kortelių.

„Su nuolaidos kortelėmis degalai ir anksčiau buvo pigesni nei „Jozitoje“. Tačiau čia suveikia psichologija – žmonės mato kainas švieslentėse ir neskaičiuoja, kiek degalai kainuoja su nuolaida“, – kalbėjo „Skulas“ atstovas.

Nuolaidų kortelių nėra ir „Jozitoje“. Beje, „Jozitoje“ galima atsiskaityti tik grynais pinigais, o „Skule“ – ir banko kortele.

Stebint degalų kainų svyravimus galima daryti neoficialią išvadą, kad bent jau šią savaitę kainą diktavo „Skulas“ – kai kainos sumžindavo ši degalinė, degalai pigo ir „Jozitoje“.

Penktadienį tiek „Jozita“, tiek „Skulas“ litrą dyzelino pardavinėjo po 83 centus. Ir tai – ne pabaiga. Palyginimui, dyzelinas degalinėse „Statoi“ penktadienį kainuoja 0,943 euro. „Lukoil” degalinėse dyzelino galima rasti už 0,926 euro kainą. Šios kainos nurodytos internete be nuolaidų, gaunamų su nuolaidų kortelėmis.

„Jeigu kris apatinė kaina, tai kris ir degalų kaina degalinėse“, – konstatavo „Skulas“ atstovas.

Tiesa, bent jau vizualiai kur kas didesniu kiekiu klientų gali pasigirti „Jozita“ – čia rikiuojasi eilės. Tuo tarpu apgulties „Skule“ kol kas nėra.

„Po truputį žmonių daugėja. Mes nieko nepralošėme, o žmonių daugėja. Kam rinką atiduoti vienam žaidėjui? Tegul rinka pasiskirsto tolygiai. Kodėl mes turime būti antri? Tai yra natūrali konkurencija“, – kalbėjo „Skulas“ atstovas.

Konkurencijos nebijo

Tuo tarpo „Jozitos“ vadovas Jonas Jokubauskas teigė, jog konkurencija jiems nebaisi.

„Nieko mes nebijome. Jūs rašykite, o mes prekiausime“, – juokėsi J. Jokubauskas.

Panašu, kad artimiausiu metu „Jozitoje“ ir toliau bus galima atsiskaityti tik grynaisiais.

„Aš nesu banko akcininkas. Aš neturiu banke akcijų. Jeigu įsigysiu banko akcijų, jeigu man priklausys vienas iš bankų – aš būtinai paleisiu korteles. Aš nenoriu bankų šerti. Čia ne mokesčiai – čia bankų šėrimas. Jeigu jūs norite, tai jūs duokite. Duokite skurstantiems, kodėl jūs bagotiems duodate? Pažiūrėkite, kaip bankininkai gyvena. Parodykite man pastatą geresnį nei banko“, – DELFI teigė J. Jokubauskas.

„Jozitos“ vadovas neabejojo, kad degalų kainos ir toliau mažės.

„Kainos dar kris. Niekas nuo mūsų nepriklauso – kaip pagamina, taip mes ir prekiaujame“, – teigė J. Jokubauskas.

„Jozita“ Kaune turi dvi, „Skulas“ tris degalines.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA