Po reido policininkai nuleido kraujo | Kas vyksta Kaune

Po reido policininkai nuleido kraujo

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai ryte į darbą skubėjo šiek tiek kitokiomis nuotaikomis nei įprasta. Po ryte Kaune, Marvelės g., vykusio reido, kurio metu viso buvo patikrinta apie 800 transporto priemonių ir jų vairuotojų, 6 ekipažai pareigūnų vyko į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (toliau – LSMUL) Kauno klinikų Kraujo centrą.

Jau tradicija tapo, kad Kauno apskrities policijos pareigūnai keletą kartų per metus neatlygintinai dovanoja kraujo tiek LSMUL Kauno klinikų Kraujo centrui, tiek ir Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centrui.

Artėjant gražiausioms metų šventėms pareigūnai dovanojo ligoniams pačią geriausią Kalėdinę dovaną – savo kraują. Ketvirtadienio rytą patruliai vieni pirmųjų Kraujo centre aukojo kraują. Nestokodami gerų emocijų, beveik 20 patrulių savo kraują dovanojo tiems, kuriems jo taip trūksta.

„Reikia gerai nusiteikti ir neužmiršti gerų emocijų. Juk tai sėkmės garantas! Kraujo trūkumą jaučiame nuolatos. Ligoninėje kiekvienas jo lašas turi nepaprastai didelę reikšmę. Nors donorai kraujo centre apsilanko kiekvieną dieną, tačiau kraujo poreikis ligoninėje yra nekontroliuojamas ir jo stinga nuolatos“, – atvykusiems patruliams dėkojo ir pasakojo LSMUL Kauno klinikų Kraujo centro vadovė dr. Jolanta Jeroch.

Pareigūnai džiaugėsi galėdami tapti neatlygintinais kraujo donorais. Dalis jų kraujo davė pirmą kartą. „Juk gerų darbų niekad nebus per daug”, – kilnų poelgį kukliai įvertino patys pareigūnai.

Tos pačios dienos vakare LSMUL Kauno klinikų Kraujo centro organizuotas padėkos vakaras, skirtas apdovanoti 2015 metų Donorus žymūnus ir Nusipelniusius donorus, o taip pat padėkoti visiems Kraujo centro partneriams už bendradarbiavimą bei kraujo donorystės idėjų puoselėjimą. Jame dalyvauti buvo pakviesti ir Kauno apskrities policijos pareigūnai. Trys skirtingų padalinių atstovai (Andrius Žukovas, Rasa Tumėnienė, Agnė Grėblikaitė), ne kartą neatlygintinai dovanoję savo kraujo, džiaugėsi ir atsiėmė Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui skirtą padėką už partnerystę ir neatlygintiną kraujo donorystės idėjų puoselėjimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA