Kaune siekiama įmonių šventes švęsti be alkoholio | Kas vyksta Kaune

Kaune siekiama įmonių šventes švęsti be alkoholio

R. Tenio nuotr.

Artėjant didžiosioms metų šventėms iniciatyvūs kauniečiai ragina įmonių vadovus ir darbuotojus elgtis atsakingai ir darbo vietose nenaudoti alkoholio. Iniciatyvos „Blaivi įstaiga“ idėja – sumažinti alkoholio vartojimą darbo metu ir darbinėje aplinkoje, taip sumažinant nelaimingų atsitikimų tikimybę.

Pagrindiniai akcijos tikslai – atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kaip dažnai Lietuvoje galioja tradicija toleruoti alkoholį per įvairias organizacijų šventes ir raginti įmones minėjimus, jubiliejus, o taip pat Šv. Kalėdų išvakares švęsti blaiviai.

„Šventes galima švęsti blaiviai. Norime, kad netoleruotumėme alkoholio. Šventes galima labai smagiai švęsti ir be alkoholio. Žmonės suvartoja labai didelį kiekį alkoholio, tad gali atsirasti paskatinimas iš vadovų švęsti kitaip“, – kalbėjo akcijos iniciatorius Virginijus Spaičys.

Akcijos metu organizatoriai ir patys skleidžia informaciją apie šventes kitaip. Taip pat bus dalinami lipdukai, kuriuos įmonių atstovai galės užsiklijuoti klientams matomoje vietoje, taip parodant, kad jiems ne vis vien ir švenčių proga galima ir be alkoholio pabūti.

Apie akcijos organizatorius

Akcijos „Blaivi įstaiga“ iniciatoriai ir rengėjai – savanoriška Kauno miesto organizacija Blaivi laisvė“, kurios veiklos esmė – blaivaus gyvenimo būdo skatinimas ir pagalba priklausomybėmis ir ko-priklausomybėmis sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems, o taip pat su šia problema susiduriantiems specialistams bei organizacijoms.

Įstaigoje „Blaivi laisvė“ savanoriauja ir darbo su priklausomybėmis profesionalai, ir sėkmingai išsprendę alkoholizmo problemą žmonės. Organizacija yra įsteigusi „Alano klubą“, kuris padeda priklausomybių sveikstančių žmonių integracijai į visuomenę.

„Blaivi laisvė“ artėjančiais Naujais metais plėtos konsultacinį veiklą, kai profesionalią pagalbą galės gauti nuo narkotikų, alkoholio ir kitų priklausomybių kenčiančios šeimos, o taip pat organizacijos ir darbdaviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA