Kaunas pirmasis Europoje gavo dizaino miesto titulą | Kas vyksta Kaune

Kaunas pirmasis Europoje gavo dizaino miesto titulą

Kaunas.lt nuotr.

Kaunas tapo pirmuoju Rytų ir Vidurio Europos miestu, gavusiu UNESCO dizaino miesto statusą. Tai neabejotinai prisidės prie siekio Kauno tarpukario modernizmo architektūrą įtraukti į UNESCO.

UNESCO papildė kūrybinių miestų sąrašą (UNESCO Creative Cities Network). Greta įvairiose srityse įvertintų miestų buvo paskelbti nauji šeši dizaino miestai, tarp kurių pateko ir Kaunas. Kartu su juo į šį tinklą įtrauktas Singapūras (Singapūras), Detroitas (JAV), Puebla (Meksika), Budapeštas (Vengrija) ir Bandungas (Indonezija).

„Džiaugiuosi, kad Kaunui pavyko atsidurti UNESCO kūrybingiausių miestų tinkle. Dar tarpukariu užgimęs Kauno potencialas atsispindi ne tik architektūroje, bet ir dizaine. Tai istorinė atmintis, kuri turi ryškų efektą ir šiai dienai. Esame vienoje grupėje su tokiais miestais kaip Detroitas, Budapeštas, Singapūras, kur turėsime bendradarbiauti – susieti mūsų miesto potencialų išlaisvinimą ateityje“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Dizaino miestai priklauso Kūrybinių miestų tinklui, kurį UNESCO įkūrė 2004-aisiais. Tinklui taip pat priklauso miestai, atrinkti už indėlį į muziką, literatūrą, kiną ir gastronomiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA