Ties perėjomis siūlo susiaurinti eismą | Kas vyksta Kaune

Ties perėjomis siūlo susiaurinti eismą

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Nors mieste daugumoje vietų piko metu driekiasi kamščiai, eismo specialistai siūlo vietomis eismo juostų skaičių sumažinti iki vienos. Taip būtų užtikrintas saugumas pėstiesiems, kurie kelią kerta per perėjas.

Sudarius juodųjų Kauno gatvių vietų dėmių žemėlapį paaiškėjo, kad dalyje miesto pėsčiųjų perėjų nėra saugu. Saugumas neužtikrinamas nei pėstiesiems, nei vairuotojams.

Kelių ir transporto tyrimo instituto specialistų vienas iš siūlymų, kaip padidinti saugumą Kauno pėsčiųjų perėjose yra ties šiomis vietomis susiaurinti kelią iki vienos eismo juostos. Ties perėjomis atsirastų iš dviejų eismo juostų tik viena, o už perėjos eismas vėl praplatėtų.

Tai leistų įrengti pėstiesiems saugumo salelę, o vairuotojams dar labiau sumažinti greitį ir persirikiuoti į vieną eismo juostą. Anot ekspertų, pasiaurinus važiuojamąją dalį, automobilių spūstys nesusidarytų.

Juodųjų dėmių žemėlapyje mirga dauguma Kauno pėsčiųjų perėjų. Svarstoma, kad viena eismo juosta ties perėja galėtų atsirasti R. Kalantos g., V. Krėvės pr. ir kitose vietose, kur šiuo metu yra dvi eismo juostos. Tokį siūlymą dar turi išanalizuoti Transporto ir eismo reguliavimo skyriaus darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA