Vilijampolės globos namuose nustatyti neesminiai pažeidimai dėl galimo vaikų išnaudojimo | Kas vyksta Kaune

Vilijampolės globos namuose nustatyti neesminiai pažeidimai dėl galimo vaikų išnaudojimo

BNS 2015/12/18 13:17
R.Tenio nuotr.

Atlikus vidinį tyrimą dėl galimo išnaudojimo Vilijampolės socialinės globos namuose, nustatyta keletas neesminių pažeidimų.

„Tyrimo metu nenustatyta patikimų faktų ir įrodymų, kad lapkričio 30 dieną du Vilijampolės socialinės globos namuose augantys vaikai būtų buvę išvežti ir dirbę. Nustatyta tai, jog tądien šie vaikai buvo savavališkai pasišalinę iš globos namų ir už juos atsakingi tiesiogiai dirbantys asmenys nesiėmė pakankamų priemonių, siekiant tam užkirsti kelią“, – informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Tyrimą atlikusi komisija rekomendavo globos namuose peržiūrėti ir aktualizuoti įstaigos darbuotojų veiksmus reglamentuojančias tvarkos ir procedūras ypatingiems atvejams nepriskirtinų nenumatytų įvykių metu bei užtikrinti, kad visi įstaigos darbuotojai su minėtais pakeitimais būtų supažindinti, o pakeitimų – laikomasi. Taip pat rekomenduota sudaryti galimybes įstaigos darbuotojams gilinti žinias įstaigos gyventojų įdarbinimo ir laikino svečiavimosi bei kitais klausimais.

Tyrimas buvo pradėtas gruodžio pradžioje žiniasklaidoje buvusiai darbuotojai pareiškus, jog du nepilnamečius iš globos namų kiemo išsivedė nepažįstamas vyras, o į globos namus grįžę vaikai teigė uždarbiavę.

„Pagrindine problema galėtume įvardinti tai, kad įstaigai trūksta nuolatinio vadovo ir dėl to stinga darnos kolektyvo darbe. Tikime, kad situacija iš esmės pagerės pradėjus dirbti naujam vadovui“, – pranešime sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis.

Anksčiau jis tvirtino, kad informacija apie galimą Vilijampolės socialinės globos namų auklėtinių išnaudojimą darbui gali būti susijusi su ankstesnėmis istorijomis, kai pro langą iškrito ir žuvo 11-metis berniukas, mirtinai užspringo mergaitė. Jis neatmetė, jog naujais pareiškimais darbuotojai aiškinasi santykius siekdami sustiprinti kaltinimus dėl ankstesnių įvykių.

„Lietuvos ryto“ televizijos naujienų tarnyba, remdamasi Vilijampolės globos namuose dirbusia socialine darbuotoja, gruodžio pradžioje pranešė, kad nepažįstamas vyras iš kiemo išsivedė du nepilnamečius globotinius. Vėliau nei žadėta į globos namus grįžę šlapi ir išalkę vaikai džiaugėsi uždirbę po 10 eurų ir tikino kasę žvyrą bei remontavę butą.

Apie galbūt dirbti išvežtus neįgalius paauglius pranešta policijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA