M. Kalnietis: gaila, kad neparodėme charakterio | Kas vyksta Kaune

M. Kalnietis: gaila, kad neparodėme charakterio

delfi.lt 2015/12/17 22:47
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiriui“ (5/5) nepavyko atsilyginti Atėnų „Panathinaikos“ (6/4) krepšininkams už skaudų pralaimėjimą pirmajame Eurolygos reguliariojo sezono rate. Atkakliose paskutinėse C grupės rungtynėse namie žalgiriečiai nusileido varžovams 72:75 ir liko ketvirtoje pozicijoje. Po rungtynių žalgiriečiai apgailestavo, kad nepavyko sužaisti agresyviai. Taip, kaip buvo planuota.

„Aš manau, kad tai buvo geros Eurolygos rungtynės. Tai tikras krepšinio miestas. Aš, kaip treneris, esu patenkintas pergale. Gerai gynėmės nuo pat rungtynių pradžios iki pabaigos. Antrame kėlinyje kritome į duobę, tačiau pavyko iš jos išlipti, kai susitvarkėme žaidime vienas prieš vieną. Tokiose rungtynėse, negalime taip prastai mesti baudos metimų – prametėme net 10 metimų. To negali būti tokio lygio rungtynėse. Turime daug dirbti ties šiuo aspektu. Tačiau ši pergalė yra mūsų darbo rezultatas. Sezono pradžioje labai daug keliavome – per 40 dienų aplankėme 18 miestų. Dabar, kai daugiau laiko praleidžiame namuose, žaidimas pradėjo gerėti. Tačiau mane vis dar neramina didelis kiekis klaidų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Panathinaikos“ strategas Aleksandras Džordževičius.

„Labai gaila, kad tenka sveikinti varžovų trenerį. Tikrai labai norėjosi sirgalių akivaizdoje ir turint galimybę su šia komanda kautis dėl trečios vietos šiek tiek pritrūko. Pasigedau energijos ir agresyvumo. Per lėtai įsivažiavome, leidome varžovams žaisti. Tada desperatiškai bandėme grįžti, dėjome daug pastangų, tačiau jų nepakako“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Tai buvo prastos rungtynės. „Panathinaikos“ šiandien nežaidė gerai, bet mes nesugebėjome parodyti savo tikrojo veido. Apmaudu, kad neparodėme savo charakterio po to, kai pirmas rungtynes pralaimėjome 35 taškų skirtumu. Nepavyko įgyvendinti žaidimo plano. Pirmiausia nebuvome pakankamai agresyvūs nei puolime, nei gynyboje. Tai ir buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis“, – kalbėjo Mantas Kalnietis.

Kauniečiai neplanavo, kad paskutinę ataką užbaigs B. Motumas.

„Planas buvo kitoks. Visi puolė dengti Oliverį Hanlaną, tačiau vienas mūsų geriausių metikų liko laisvas. Gaila, kad metimas buvo netaiklus. Kalbant apie Mantą Kalnietį – jam tai nebuvo geriausios rungtynės, buvo kažkoks nervingas“, – teigė G. Krapikas.

Apibendrindamas reguliarųjį sezoną G. Krapikas džiaugėsi, jog buvo įvykdytas iškeltas uždavinys.

„Pirminį tikslą mes įvykdėme – esame kitame etape. Be abejo, buvo labai gerų ir labai blogų rungtynių. Norisi stabilumo. Žinoma, nežaisime visada kaip Barselonoje, tačiau daugiau nesinori tokių rungtynių kaip Atėnuose ir Krasnodare. Dabar ruošiamės kitam etapui“, – kalbėjo G. Krapikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA