Protestas prieš dramos teatrą: „Nevykėlis“ sumenkino „Hamletą“ | Kas vyksta Kaune

Protestas prieš dramos teatrą: „Nevykėlis“ sumenkino „Hamletą“

R. Tenio nuotr.

Nacionalinis Kauno dramos teatras po kelių dienų pristato premjerą, tad centre pasirodė tam tikra spektaklio reklama, tačiau sulaukta nemalonaus protesto. Ant dramos teatro reklamos kitas teatras užklijavo savo spektaklio plakatus, taip siekdamas parodyti, kad Kaune yra tik vienas teatras, kuriam mieste leidžiama reklamuotis.

Penktadienį Nacionaliniame dramos teatre bus rodoma W. Shakespeare „Hamletas“ premjera. Šiam spektakliui sugalvota neeilinė reklama – Laisvės alėjoje tarp medžių buvo panaudota maistinė plėvelė ant kurios užrašytos pjesės eilutės. Ant šios reklamos nebuvo jokios informacijos apie patį spektaklį, tad tai buvo toks neeilinis anonsas, kuris turėjo užkabinti žmones ir paskatinti pasidomėti apie „Hamletą“.

Deja, tokia dramos teatro reklama buvo išniekinta. Ant plėvelės buvo užkabinti Artūro Areimos teatro plakatai, reklamuojantys spektaklį „Nevykėlis“. Taip siekta parodyti, kad Kaune tik vienas teatras viešojoje erdvėje gali reklamuotis, o su visai kitais yra susidorojama.

„Tai nonkonfrontistinis aktas prieš buržuazinį monopolizuotą teatrą. Kaune savivaldybė vieniems duoda teises, kitiems – ne. Tai nėra specialiai prieš „Hamletą“, tai prieš buržuazinį teatrą. Kiti teatrai irgi yra bandę daryti, bet nebuvo leista. Su mumis taip pat buvo susidorota. Žinojom, kad sulauksime sankcijų, nes tai darėme sąmojingai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo režisierius A. Areima.

Nacionalinio Kauno dramos teatro atstovės Jolantos Garnytės-Jadkauskienės komentaras:

„Nevykėlio“ plakatus šalia mūsų renginio matėme. Juos pastebėjo ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Esame gavę visus reikalingus leidimus iš Kauno miesto savivaldybės šiam vizualiam renginio pateikimo būdui. Jis skirtas premjeros W. Shakespeare „Hamletas“ pristatymui.

Džiaugiamės, kad mūsų idėją, trafaretą ant maistinės plėvelės, įgyvendino garsus Kauno menininkas, studijos „Gyva Grafika“ dailininkas Žygimantas Amelynas, papuošęs buvusio „Lituanicos“ fabriko sieną „Seneliu išminčiumi“, šiuo metu dirbantis prie PC „Mega“ projekto. Už pačią idėją dėkojame VDU Menų fakulteto Kūrybinių industrijų studijų programos studentams praktikantams.

Mūsų santykis į A. Areimos teatrą draugiškas, nes režisierius mūsų teatre pastatė ne vieną reikšmingą spektaklį. Jeigu A. Areimos teatro administracijai reikės konsultacijų teikimo dėl plakatų kabinimo tvarkos derinimo su Kauno miesto savivaldybe, mes mielai suteiksime konsultacijas“.

Viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialisto Gintaro Žalkausko atsakymas dramos teatrui:

„Informuoju, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus (toliau – Skyrius) darbuotojai patikrino Jūsų pateiktą informaciją dėl galimai neteisėtai Laisvės alėjoje ir jos prieigose iškabintų plakatų, skelbiančių apie teatro premjerą.

Informacija pasitvirtino, buvo nustatytas plakatus neteisėtai iškabinęs asmuo. Jam už palaktų iškabinimą neturint vietos parinkimo schemų, įrenginių projektų, suderintų Savivaldybės nustatyta tvarka, ir leidimų, buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas su administraciniu nurodymu ir Skyriaus kompetencijos ribose pritaikytos administracinio poveikio priemonės.

Pažeidimą padaręs asmuo įsipareigojo neteisėtai iškabintus plakatus pašalinti per vieną parą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA