Tokios pramogos Kaune dar nebuvo – atidaryta nauja lankų arena | Kas vyksta Kaune

Tokios pramogos Kaune dar nebuvo – atidaryta nauja lankų arena

Organizatorių nuotr.

Išskirtinė pramoga visai šeimai atvėrė duris Kaune. Lankų arena – visiška naujovė, leidžianti smagiai pasibūti draugų ar šeimos kompanijoje. Be to, nors šaudymas iš lankų skamba ganėtinai pavojingai, lankų arenoje viskas saugu, nes yra specialios strėlės, kurios nesužeidžia.

Tik šeštadienį atsivėrusi nauja vieta pramogauti, tuo pačiu, tai – pirmoji tokio tipo paslauga ir Lietuvoje. Lankų arenos pramoga atėjusi iš Amerikos, o Europoje tai ganėtinai reta – artimiausia vieta, kur į žmones galima pašaudyti iš lankų yra Danija.

„Lankų arena labai nauja pramoga, mes patys pirmą kartą tik šeštadienį pažaidėme, tačiau tai labai greit užkabina ir pagauni azartą“, – kalbėjo „Lankų arena“ atstovas Mantas.

Saugu ir tinka visiems

Šaudymas iš lankų yra visiškai saugus, mat strėlėmis negalima užgauti – jos specialiai pritaikytos žaidimui. Žaidėjai apsaugine kauke saugo akis, o pataikius į kitą kūno vietą, nelieka mėlynių, todėl galima žaisti įvairaus amžiaus žmonėms. Visgi, rekomenduojama į areną atsivesti vaikus nuo septynerių metų, nes jaunesniems žaidėjams gali būti sunku iššauti iš pačio lanko.

Žaidimas lengvai suprantamas

Aikštelė yra apie 400 kv/m. Abejose aiktelės pusėse yra pastatyta dešimt pripučiamų bunkerių, kurie leidžia pasislėpti nuo priešininko strėlės. Per vidurį yra skiriamoji juosta, kurios žaidėjai negali peržengti.

„Mažesni žmonės gali geriau pasislėpti, o didesni – geriau iš lanko pataikyti, todėl tinka ir mamoms, tėvams, vaikams ar draugų kompanijoms. Vienu metu aikštelėje gali žaisti iki 10 žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties“, – pripažino Mantas.

Taškus komanda pelno, jei strėlė pataiko į priešininką, jo pusėje esantį taikinį ar jei ranka sugauna ore skridusią priešininko strėlę. Pramogos taisyklės ir lanko valdymo technika perprantama labai greitai, tad ir tie, kurie nei karto nėra šaudę, po kelių pabandymų jau bėga žaisti.

Tokia naujoviška pramoga, lyginant su kitomis šaudymo pramogomis, yra tikrai nebrangi. Darbo dienomis visos lankų arenos nuoma kainuoja 20-30 eurų, savaitgaliais – 50 eurų. Kadangi ši suma ne vienam žmogui, o visai kompanijai, pašaudyti iš lankų galima už simbolinę sumą.

Lankų arena duris atvėrė adresu Kovo 11-osios g.67, Kaunas. Daugiau apie šaudymą lankais pramogą galite paskaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA