Pristatytos naujos Kalėdų eglutės interaktyvios pramogos | Kas vyksta Kaune

Pristatytos naujos Kalėdų eglutės interaktyvios pramogos

Organizatorių nuotr.

Artėjant didžiosioms metų šventėms vis daugiau kauniečių ir miesto svečių lankosi prie išmaniosios Kauno Kalėdų eglės. Vienus stebina ir džiugina, kitiems smalsu kaip viskas veikia ir dauguma sutaria, kad galimybė valdyti eglutės žaisliukus – puiki šventinė atrakcija. Kad viskas būtų dar aiškiau, eglutės kūrėjai sumontavo išmanųjį informacinį stendą, kuris lankytojams priėjus ima pasakoti apie eglutės valdymo galimybes.

[galerija kiek=””]

Dainuojant į mikrofoną vertėtų šypsotis

Prie eglutės svečius pasitinka grojantis pianinas su raudonai šviečiančiu mikrofonu. Tai – eglutės svečių drąsos išbandymas, nes ką nors padainuoti ryžtasi ne kiekvienas.

„Padainuokite arba pasakykite eilėraštuką ir stebėkite eglutę. Svarbu dainuoti tai, kas patiktų merginoms, nes nuo jūsų žodžių ims šokti ant eglutės esanti balerina“ – juokėsi Tomas Stasiukaitis, eglutės išmaniosios dalies autorius.

Padainavus į mikrofoną, jis sumirgsi, o eglutė padaro nuotrauką ir patalpina ją savo interneto svetainėje. Fotografuojami ir traukinuką aktyvavę žmonės. Kadangi muzikalių lankytojų yra labai daug, internautai svetainėje gali rasti tik paskutinės dienos nuotraukas.

[susije_video kurie=”1″]

Iššūkis dviratininkams

Prie eglutės pastatytas senovinis dviratis vilioja tiek vaikus tiek suaugusius. Pradėjus minti jo pedalus, atgyja eglutėje tupinti pelėda.

„Čia – iššūkis dviratininkams. Pažiūrėsime, kiek apsukų jie sugebės išspausti iš mūsų pelėdos“ – tikino išmaniosios dalies autorius.

Autorius žadėjo, kad po eglutės išjungimo svetainėje www.kaunoeglute.lt bus pateikta statistika, kiek kartų buvo suaktyvinti eglutės žaislai, kokiu didžiausiu greičiu buvo išsukti dviračio pedalai ir daug kitos įdomios statistikos.

Valdymas telefonu – tik Rotušės aikštėje

Po eglutės įžiebimo buvo aktyvuotas ir jos valdymas internetinėje svetainėje. Pasak pašnekovo, bandančių valdyti eglutę internetu geografija labai plati: Didžioji Britanija, Australija, Norvegija, JAV, Čilė – tai tik dalis šalių, iš kurių internautai išbandė eglutės veikimą.

„Tuoj po šio funkcionalumo aktyvavimo pamanėme, kad kažkas sugedo, nes žaisliukas, kurį galima valdyti ėmė nesustodamas judėti. Peržiūrėjus serverio užklausas, greitai paaiškėjo priežastis. Todėl dabar eglutę valdyti galima tik atėjus į Kauno Rotušės aikštę ir mobiliuoju telefonu leidus svetainei www.kaunoeglute.lt ‘matyti’ buvimo vietą“ – pasakojo T. Stasiukaitis

Jei trūksta informacijos – Jums padės interaktyvusis informacinis stendas

Dalis eglutės lankytojų turi mažiau kantrybės viską išbandyti patys arba nori tuoj pat sužinoti kaip valdyti kiekvieną eglutės žaisliuką, todėl eglutės kūrėjai įrengė informacinį stendą.
Išmaniosios kalėdinės eglutės informacinis stendas taip pat yra interaktyvus. Jis reaguoja į žmones ir priėjus jiems ima pasakoti kaip valdoma Kauno išmanioji Kalėdų eglutė.

Pirmoji Lietuvoje

Šių metų eglutė – tai pirmoji Lietuvoje prie interneto prijungta išmanioji Kalėdinė eglutė. Eglutės autoriai pripažįsta nesitikėję tokio susidomėjimo eglutės išmanumais ir tiki, jog sprendimas prijungti eglę prie interneto tikrai pasiteisino.

[susije_video kurie=”2″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA