Šių metų kalėdinių eglučių tendencijos | Kas vyksta Kaune

Šių metų kalėdinių eglučių tendencijos

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai jau pradeda pirkti kalėdines eglutes ir puošti jas savo namuose ar darbe. Pastebima, jog šiais metais eglučių kainos išliko panašios kaip ir praėjusiais metais, o žmonės vis dažniau ieško tų, kurios mažiau byra.

Nors iki didžiųjų metų švenčių dar liko beveik dvi savaitės, kauniečiai jau pradėjo tempti žaliaskares į savo namus. Kol kas eglučių galima įsigyti nebent medelynuose, tačiau kitą savaitę turėtų atsirasti daugiau prekeivių, kurie eglutes atveža tiesiai iš miško.

„Man jau šventinė nuotaika, tad kodėl negaliu jau dabar pasipuošti eglutės? Paprastai puošdavau dirbtinę, bet šiais metasi pasiilgau jos kvapo, todėl perku mažą, vazoninę eglutę. Gal pavasarį ji prigis mano sode“, – kalbėjo Irena.

Pardavėjai pastebi, jog tie, kurie eglutes puošti nusprendžia jau dabar, paprastai renkasi tas, kurios ilgiau laikosi ir ne taip byra. Populiarėja dideliais spygliais, dažnas apžiūrinėja sidabrines kalėdines puošmenas.

Kainų atžvilgiu, mažai kas pasikeitė. Raudondvario medelyno darbuotojai sako, jog kainos išliko panašios, kaip kad buvo ir litais. Už eglės šakas prašoma apie 1-2 eurus, maža eglutė gali kainuoti iki 10 eurų, o didelių eglučių kaina prasideda nuo maždaug 20 eurų. Brangiausia eglė Raudondvario medelyne – 100 eurų.

„Tokias didžiąsias žaliaskares paprastai perka į mokyklas ar įmonių sales. Būtent ši rūšis šiemet tirai pigesnė, nes praėjusiais metais ir už 500 litų (apie 145 eurus) esame pardavę“, – kalbėjo medelyno darbuotojai.

Nenorintys mokėti už Kalėdų simbolį, gali palaukti penktadienio. Gruodžio 18 dieną, 15 val. girininkai rengia tradicinę akciją „Nemokamai parsinešk Kalėdas į namus“, kurios metu keturiose miesto vietose bus dalinamos eglių šakos.

Eglutes dalins šiose vietose:

Savanorių pr. 371, Kaunas (prie Kauno rajono savivaldybės);
Baltų pr. 53, Kaunas (prie Šilainių seniūnijos);
Instituto g. 1ª ir Pilies g. 8, Raudondvaris;
Čekiškės g. 98, Vilkija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA