Nebetiki savivaldybės pažadais ir įvažą tvarkosi už savo lėšas | Kas vyksta Kaune

Nebetiki savivaldybės pažadais ir įvažą tvarkosi už savo lėšas

R. Tenio nuotr.

Eigulių rajono gyventojams galutinai trūko kantrybė, kuomet sužinojo, jog savivaldybė prižadėtą tvarkyti kiemą gali pradėti tik 2017-aisiais metais. Aktyvūs vietos gyventojai surinko patys lėšas ir nusisamdė įmonę, kuri jau šiandien turėtų pradėti kloti asfaltą didelėse, automobilius laužančiose duobėse. Tiesa, surinktos sumos nepakanka, tad likutį padengs iš savo pinigų, o vėliau tikimasi išsireikalauti per bendriją.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau yra rašęs apie Šiaurės prospekto kiemą, kur ties įvažiavimu ir pačioje automobilių aikštelėje žiojosi milžiniškos duobės. Atsivėrę plyšiai trukdė ne tik pravažiuoti įvairiam transportui, bet taip pat ir eiti pėsčiomis, mat buvo galima koja išsisukti.

Šiaurės pr. 8-14 namų gyventojai savivaldybės pažadų dėl sutvarkyto įvažiavimo klausėsi daugiau nei aštuonis metus. Galiausiai pranešta, kad kiemas įtrauktas 2016-2017 metų sąrašus, tačiau realu, kad darbai prasidės tik duoto termino pabaigoje.

Gyventojams trūko kantrybė. Aktyvūs žmonės perėjo per keturis namus, kuriems priklauso kiemas, ir iš gyventojų surinko po 5 eurus. Iš senolių, kurie net neturi automobilio, mokesčio neėmė. Iš viso surinko 750 eurų, tačiau šitos sumos nepakanka.

„Per pažįstamus suradau firmą, kuri sutiko sutvarkyto duobes, visgi, surinktos sumos nepakaks, nes reikia išasfaltuoti didelį kiemo plotą. Manome, kad visiems darbams reikės apie poros tūkstančių eurų. tai dabar iš savų likutį pridėsiu, o po to per sąskaitas bandysime susigrąžinti“, – kalbėjo duobių tvarkymo iniciatorius Julius.

Vyras planuoja po darbų pateikti sąskaitą bendrijai, kuri sumą išdalins per visus namų gyventojus. Dėl tokios investicijos gyventojai ketina pastatyti šlakbaumą, kad duobių vėl neišmuštų į kiemą atvažiuojantys pašaliečiai. Be to, gyventojai tikisi, kad kai savivaldybės asfalto klojimo mašinos įriedės į kiemą, jau bus dalis padaryta ir tuomet reikės mažiau mokėti, mat savivaldybė dengia tik apie 70 proc. darbų kaštų, o likusią sumą taip pat teks pakloti patiems gyventojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA