Teismas netenkino prašymo grąžinti prokurorui Pravieniškių įmonės bylą | Kas vyksta Kaune

Teismas netenkino prašymo grąžinti prokurorui Pravieniškių įmonės bylą

BNS 2015/12/14 15:49
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas pirmadienį nusprendė netenkinti prašymo grąžinti Pravieniškių valstybės įmonės vadovų bylą prokurorui.

Kaip BNS informavo teismo atstovė, nusprendus atmesti kaltinamųjų gynėjų prašymą, apklaustas vienas iš kaltinamųjų – įmonėje dirbęs Kazys Raudeliūnas, įtariamas padėjęs buvusiems valstybinės įmonės direktoriaus pavaduotojams, taip pat teisiamiems Jonui Raudeliūnui ir Vytautui Pitkauskui, atlikti nusikalstamas veikas.

J.Raudeliūnas ir V.Pitkauskas kaltinami 2012 ir 2013 metais pasisavinę nuteistųjų pagamintus daiktus – laiptus, medžiotojų bokštelius, įvairius baldus, kurie vėliau padovanoti įtakingiems asmenims – Seimo nariui Broniui Bradauskui, finansų viceministrui Aloyzui Vitkauskui ir kitiems. Byloje nėra duomenų, kad dovanas gavę asmenys būtų žinoję, jog iš jų už tai bus kažko tikimasi.

Bylą grąžinti prokurorui siūlę kaltinamųjų gynėjai teigė, kad kaltinamasis aktas yra labai ilgas ir painiai surašytas, jame neaiškios kai kurios aplinkybės, todėl tai apsunkina kaltinamųjų galimybes gintis.

Kitame teismo posėdyje planuojama apklausti septynis liudytojus. Teismo posėdis numatytas vasario 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA