Sėkminga policijos naktinė paieška – surastas paklydęs vyras | Kas vyksta Kaune

Sėkminga policijos naktinė paieška – surastas paklydęs vyras

LMP nuotr.

Gruodžio 13 d. 22.57 val. iš bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, kad greitosios medicinos pagalbos brigadai reikalinga policijos pagalba ieškant 45 m. amžiaus vyro, kuris pasiklydo prie Strėvos upės ir pats nebegali paeiti. Nedelsiant buvo pradėti paieškos veiksmai, į medikų nurodytą vietą Kaišiadorių r., Rumšiškių sen., Bijautonių k. ribose netruko nuvykti du policijos pareigūnų ekipažai.

Kadangi minėtas vyras negalėjo paaiškinti kurioje vietoje jis yra, pareigūnai Bijautonių k. surado pastarojo brolį ir su juo aplankė draugus bei kaimynus, su kuriais bendrauja, patikrino ėjimo pas juos kelius. Pasiklydusiojo rasti nepavyko.

Toliau paieškos tęsėsi Strėvos paupiu ir pievose, vis bendraujant su pasiklydusiu vyru. Paieškas stipriai apsunkino tamsa, apniukęs dangus bei lietus. Po maždaug pusantros valandos paieškų, nerandant vyro, į pagalbą buvo pasitelkti kolegos iš Kauno. Padėti paieškose atvyko penki policijos ekipažai, tarp kurių du kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pareigūnai šukavo Strėvos paupį ir pievas, tačiau apie 3.30 val. vis dar nerandant vyro ir nutrūkus telefono ryšiui su juo, nuspręsta į pagalbą pasitelkti sraigtasparnį su termovizine įranga.

Atskridus Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Aviacijos rinktinės sraigtasparniui su termovizine įranga, apie 5.30 val. iš sraigtasparnio, per specialią įrangą, miškingoje vietovėje, šalia upės buvo pastebėtas gulintis vyras. Toliau radijo ryšiu koordinuojant ant žemės buvusius pareigūnus vyras buvo surastas.

Vyras buvo peršlapęs, stipriai sušalęs, sustiręs, tačiau sąmoningas. Pareigūnai vyrą perdavė medikams, vyro kūno temperatūra buvo stipriai nukritusi. Stebėjimui ir gydymui vyras buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Pareigūnų užsispyrimas ir pasiaukojimas, negailint savęs, išgelbėjo vyrui gyvybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA