Garsusis tėvažudys išgirdo dar vieną teismo sprendimą | Kas vyksta Kaune

Garsusis tėvažudys išgirdo dar vieną teismo sprendimą

delfi.lt 2015/12/14 17:03

Bene gariausias Lietuvos tėvažudys Audrius Paškauskas, atlikęs bausmę už savo tėvo nužudymą, neilgai išbuvo laisvėje. Vos iš kalėjimo išėjęs kaunietis vėl įvykdė mažiausiai du nusikaltimus. Jis pirmadienį išgirdo teismo verdiktą.

Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad pavojingu recidyvustu pripažintas 38 kaunietis už plėšimą ir vagystę už grotų turės praleisti 6 metus. Ši bausmė pridėta prie anksčiau neatliktos, o bausmes subendrinus A. Paškauskas iš viso kalės 9 su puse metų.

Jo bendras 35 metų Dainius Lukošenkinas už grotų siunčiamas ketveriems metams.

Išteisino, o vėliau nuteisė

A. Paškausko pavardė buvo minima ir kitoje mirtimi pasibaigusioje istorijoje. Nusikaltimas Pravieniškių II pataisos namuose užfiksuotas 2010 metų liepą. Tuomet surengtos tradicinės kalinių „krikštynos“, kuriose pagal nerašytas kalinių taisykles „įšventinami“ naujieji kaliniai. Į teisiamųjų suolą kartu su A. Paškausku sėdo dar 8 kaliniai.

Vyrai kaltinami tuo, kad veikdami bendrininkų grupėje, iš anksto susitarė terorizuoti naujai į pataisos įstaigą atvykusius nuteistuosius inscenizuotose „krikštynose“, tyčia naudodami smurtą ir patyčias terorizavo kitus laisvės atėmimo vietoje laikomus nuteistuosius.

Kaliniai pasikeisdami rišo prie metalinės lovos nukentėjusius nuteistuosius, jiems ant galvos ir krūtinės pakaitomis pylė vandenį iš plastikinių kibirų bei samčio, mušė metaliniu samčiu, šlapiais rankšluosčiais su užrištais mazgais ir kumščiais, taip dviem nukentėjusiesiems sukėlė fizinį skausmą, keturiems – nežymų sveikatos sutrikdymą, o vienas nukentėjusysis nuo sužalojimų mirė.

Konstatuota, kad iki sulaikymo Radviliškio rajone gyvenęs Rimantas Fialkauskas mirė užspringęs vandeniu. R. Fialkauskas už grotų pateko dėl itin sunkių seksualinių nusikaltimų.

Teismas išteisino A. Paškauską dėl nužudymo – jis nuteistas tik už viešosios tvarkos pažeidimą ir netrukus ištrūko į laisvę. Tačiau aukštesnės instancijos teismas A. Paškauskui skyrė 5 metų 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Tuo metu kaunietis jau buvo laisvėje ir darė naujus nusikaltimus.

Dvi aukos

Vos išėjęs iš kalėjimo A. Paškauskas šių metų pradžioje su bendru D. Lukošenkinu įvykdė du nusikaltimus. Abu – prieš moteris.

A. Paškauskas internete susirado intymias paslaugas teikiančios moters telefoną ir pas ją nuvyko. Vyras apsimetė policijos pareigūnu ir teigė, jog reikia atlikti kratą ir susimokėti, kad nebūtų atliekamas tyrimas.

Vyrai moters namuose rado ir paėmė apie 600 eurų.

Šių dviejų vyrų auka tapo ir dar viena moteris – garsindami ginklu iš 30-metės jie pagrobė 30 eurų ir nešiojamą kompiuterį.

Išgirdęs teismo verdiktą A. Paškauskas labai domėjosi jo apskundimo terminu.

„Per kiek dienų galima apskųsti? Per 20? O čia darbo dienų ar kaip?“, – teisėjos teiravosi A. Paškauskas atskleidęs, kad tikrai pasinaudos savo teisę nuosprendį apskųsti.

Nušovė į galvą

A. Paškauskas kartu su bendru Juliumi Charževskiu kraupų ir didelio rezonanso sulaukusį nusikaltimą įvykdė 1998 metais. Sutuoktiniai buvo nužudyti 1998 m. gegužės 24 d., apie 15.45 val., jiems grįžtant į Kauną iš Palangos, kelyje Klaipėda-Kaunas, ties tiltu per Nerį.

Nijolė ir Algirdas Paškauskai buvo nušauti keliais šūviais į galvą. Nusikaltimas atskleistas tik po trejų metų. A. Paškauskas prisipažino nušovęs tėvą, o J. Charževskis nuteistas už N. Paškauskienės nužudymą.

A. Paškauskas už grotų 2003 metais buvo pasiųstas 14-ai metų, jo bendrui skirta dvejais metais ilgesnė laisvės atėmimo bausmė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA