Policija atsakė dėl nešvarių automobilio valstybinių numerių | Kas vyksta Kaune

Policija atsakė dėl nešvarių automobilio valstybinių numerių

Kas vyksta Kaune skaitytojos Sonatos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebi, kad ne visiems eismo dalyviams galioja tos pačios kelių eismo taisyklės. Kaunietė Sonata, atsiuntusi nuotrauką sako, kad vairuotojai, darantys šį pažeidimą, gali užsitraukti nemenką, kelis šimtus eurų siekiančią baudą.

Užfiksuotoje nuotraukoje matyti, kad tarnybinis policijos automobilis „Mitsubishi” dalyvauja eisme su visiškai nematomu valstybiniu numeriu, kurį padengė storas purvo sluoksnis. Tikriausiai tarnybiniu automobiliu buvo važiuota miškingomis vietovėmis su sunkiai pravažiuojamais keliukais, tačiau išvažiavus į magistralinį kelią, valstybinį numerį reikėtų nusivalyti, taip rodant pagarbą kelių eismo taisyklėms ir kitiems eismo dalyviams.

Skaitytoja nori atkreipti dėmesį, kad kelių eismo taisyklės visiems galioja vienodai, tiek paprastiems mirtingiesiems, tiek policijos pareigūnams.

ATNAUJINTA 2015-12-14, 16.59 val.

Policijos atstovo Kęstučio Kasciukevičiaus komentaras:

Už tokį pažeidimą atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1241 str. 8 d. (Kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas):Kelių eismo taisyklių pažeidimai, išskyrus numatytuosius šiame kodekse, – užtraukia vairuotojams įspėjimą arba baudą nuo penkių iki vienuolikos eurų. Tačiau dėl nešvaraus automobilio vairuotojai dažniausiai perspėjami, atsakomybėn traukiami retais atvejais.

Policijos tarnybiniais automobiliais 24 valandas per parą vykstama į visus iškvietimus ir nesvarbu kokia kelio danga, ar asfaltu, ar žvyrkeliu, ar miško keliuku ir pan. Į tarnybą pareigūnai išvyksta tvarkingais ir švariais automobiliais. Jeigu automobiliai dėl tam tikrų oro, ar kelio dangos sąlygų išpurvinami, pareigūnai esant galimybei automobilius nuplauna ir tarnybos metu.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo istorija, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA