Apdovanotos sėkmingiausiai dirbančios Kauno rajono verslo įmonės | Kas vyksta Kaune

Apdovanotos sėkmingiausiai dirbančios Kauno rajono verslo įmonės

R. Tenio nuotr.

Per 2015 metus Kauno rajone įkurta 14 proc. Lietuvoje įregistruotų įmonių arba 10 kartų daugiau už šalies vidurkį. Sėkmingai dirbančios įmonės penktadienį buvo pagerbtos Raudondvario menų inkubatoriuje.

“Esate žmonės, nuo kurių priklauso darbo vietų kūrimas, socialinės atskirties mažinimas, be jūsų paramos sunkiai įsivaizduojami kultūros renginiai, šventės”, – dėkojo verslininkams Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Besibaigiantys metai Kauno rajonui buvo išties įspūdingi. Baigtas Kauno LEZ plėtros pirmasis etapas, per kurį zonoje įsikūrė 19 stambių kompanijų ir sukurta beveik 2 tūkst. darbo vietų. Ramučiuose pastatytas vieno didžiausių pasaulyje mažmeninės prekybos tinklo “Lidl” logistikos centras. Įkurtuves šventė moderniausias Baltijos šalyse DPD siuntų terminalas.

Nedarbas Kauno rajone šiemet sumažėjo iki 6,4 proc., o fiksuotas darbuotojų skaičius padidėjo 12 proc. Mėnesinis darbo užmokestis taip pat didėjo 9,4 proc.

Už sparčiausią verslo plėtrą Lietuvos savivaldybių asociacija ir Ūkio ministerija Kauno rajono savivaldybę apdovanojo “Auksine krivule”. Lietuvos laisvosios rinkos instituto paskelbtame indekse Kauno rajonui tarp 54-ių mažųjų savivaldybių jau ketvirtą kartą skirta daugiausiai balų. “Tai visos bendruomenės, o ypač verslininkų, darbo įvertinimas”, – pabrėžė V. Makūnas.

Skulptoriaus Marijaus Petrausko ir architektės Violetos Beigienės iš akmens ir metalo sukurti prizai atiteko septynioms įmonėms.

Prizas už indėlį į biudžetą atiteko kompiuterine įranga ir elektronikos prekėmis prekiaujančiai UAB “ALSO Lietuva”.

“Domus Lumina” – viena didžiausių Baltijos šalyse langų uždengimų ir dekoravimo įmonių – 2014 m. savo gamybą perkėlė į Kauno rajoną ir įspūdingais tempais didino pardavimus. Bendrovė apdovanota už sparčiausią verslo plėtrą.

Prizą už inovacijas pelnė Babtų seniūnijoje įsikūrusi UAB “Paslaugos žemdirbiams”. Ji gamina sveikus, saugius, be sintetinių priedų, su išsaugotomis vertingomis maisto medžiagomis vaisių ir daržovių produktus.

Metų eksportuotoja pripažinta R. Aglinsko individuali įmonė “Vailendas”. Ramučiuose įsikūrusi bendrovė prekiauja polimerų žaliavomis ir yra užmezgusi partnerystės ryšius su Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos polimerų gamintojais. Kompanija didina pardavimus Čekijoje, Nyderlanduose, Italijoje, Pietų Korėjoje, Vengrijoje.

Jauno verslo kategorijoje įvertinta Ilgakiemyje įsikūrusi “Choco group”. Šių metų birželį pradėjusi veiklą, įmonė per mėnesį gali pagaminti iki 300 tonų šokolado, kakavos glaistų, konditerijos įdarų.

Už socialiai atsakingą verslą apdovanotas žinomas mecenatas, Vilkijos ūkio direktorius Česlovas Tallat Kelpša. Kailinius žvėrelius auginantis Vilkijos ūkis yra gerai žinoma Niujorko, Helsinkio, Milano kailių aukcionuose. Č. Tallat Kelpša yra įsteigęs savo senelio, garsaus tarpukario agronomo Jono Tallat Kelpšos premiją, kurią teikia Aleksandro Stulginskio universiteto studentams. Verslininkas buvo vienas pagrindinių Paštuvos Šv. Barboros bažnyčios mecenatų, jis nuolat remia bendruomenės renginius, vykdo socialinius projektus, teikia labdarą.

Kategorijoje “Moteris versle” sėkmė lydėjo raudondvarietę Iloną Jūrelienę. 2010 metais jos įkurta elektroninė parduotuvė tavovaikams.lt tapo viena didžiausų Lietuvoje. Įmonė atstovauja garsiems prekių ženklams “Reer”, “Heyner”, “Larsen”, “Puky”, Troll”, “Yappy”.

Savo prizą isteigė ir Kauno rajono savivaldybės partneriai – Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmai. Prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis ir Valerijus Makūnas įteikė apdovanojimus  UAB „Garlita”, UAB „Paslaugos žemdirbiams” ir „Hoptrans” įmonių grupei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA