Gyvūnai išpakavo kalėdines dovanas | Kas vyksta Kaune

Gyvūnai išpakavo kalėdines dovanas

R. Tenio nuotr.

Prieš Kalėdas ne tik žmonės, bet ir gyvūnai sulaukia dovanų. Šiais metais kai kuriems Lietuvos zoologijos sodo gyventojams dieną praskaidrino netradiciškai pateiktas maistas. Gyvūnai turėjo jį ir nuo kalėdinės eglutės nusikabinti, ir iš dovanų dėžių išsipakuoti.

Penktadienį Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai gerokai paplušėjo, kol šienu, džiovintomis šakomis ar vaisiais papuošė kalėdines eglutes, skirtas įvairiems zoosodo gyventojams. Kai kuriems teko ne tik dovanėles nuo medžių skabyti, bet taip pat ir iš supakuotų dėžių pasiimti įvarius skanėstus.

Štai trims stumbrams darbuotojai papuošė po eglutę. Išleisti į lauką stambieji gyventojai kiek nedrąsiai žengė prie naujoviškai patiekto maisto, tačiau įsidrąsinus puolė taršyti ir mėtyti eglutes ant ragų. Plėšrieji gyvūnai gavo mėsos porciją, supakuotą į kalėdinę dovanų dėžutę, o beždžionėlėms teko bananus skabyti nuo eglutės, taip pat išsirinkti iš pakabintų butelių delikatesą – didelius tarakonus. Šiems gyvūnams taip pat buvo atrakcija dalį vaisių išsiimti iš supakuotų dėžių. Prižiūrėtojai pasakoja, jog gyvūnams reikia nuolat ką nors naujo pateikti, kad jie būtų užimti.

„Pas mus šiandien yra Kalėdos. Gyvūnams darome dovanėles. Kai kurie gyvūnai dovanėles gauna retai, todėl tenka pasukti galvas, kaip jas išsiimti. Labai dažnai tokių atrakcijų negali daryti, nes jie pripranta ir būna nuobodu, todėl stengiamės vis ką nors naujo sugalvoti“, – kalbėjo plėšrių žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.

Šį kartą į netradicinį maisto patiekimą kai kurie gyvūnai reagavo ypač skirtingai. Štai snieginis leopardas Doku iš karto išsitraukė arklienos gabalą ir nedelsiant sušveitė, tuo tarpu jo draugė buvo atsargesnė. Ji bandė kandžioti dėžę, po to nusprendė ją pasiimti į patį gardą ir paslėpti nuo smalsių akių. Prižiūrėtojai sako, kad į dėžes maistas supakuotas ir dėl to, kad vėliau gyvūnai gali su jomis pažaisti ir turėti dar vieną užsiėmimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA