Dėl kiaulių maro uždrausta lankytis Vandžiogalos ir Vilkijos apylinkių miškuose | Kas vyksta Kaune

Dėl kiaulių maro uždrausta lankytis Vandžiogalos ir Vilkijos apylinkių miškuose

Archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Administracijos direktorius Ričardas Pudževelis antradienį pasirašė įsakymą dėl afrikinio kiaulių maro stebėsenos ir kontrolės priemonių

Kauno rajono gyventojams draudžiama lankytis ir važiuoti transporto priemonėmis Valeravos, Stankūnų miškuose Vandžiogalos seniūnijoje ir Padauguvos miške, Vilkijos apylinkių seniūnijoje, kur nustatytas afrikinis kiaulių maras, iki Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytų apribojimų atšaukimo.

Seniūnai įpareigoti informuoti gyventojus ir ūkio subjektus, kad apie kiekvieną rastą nugaišusį šerną arba susirgusią ar nugaišusią kiaulę nedelsdami praneštų Kauno valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Atsakingi asmenys įpareigoti organizuoti įrengimą kelių ženklų dėl apribojimo vykti Valeravos, Stankūnų ir Padauguvos miškuose, Vandžiogalos ir Vilkijos apylinkių seniūnijose.

Vandžiogalos ir Vilkijos apylinkių seniūnams pavesta organizuoti kelio užkardų bei kelio ženklų įrengimą ir žymėjimą teritorijoje, kurioje nustatytas afrikinis kiaulių maras.

Kauno rajono policijos komisariatui pavesta atkreipti dėmesį į žmonių buvimą Valeravos, Stankūnų ir Padauguvos miškuose Vandžiogalos ir Vilkijos apylinkių seniūnijose, Kauno r.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA