Policijos kursantus pakėlė netikras bendrabučio gaisras | Kas vyksta Kaune

Policijos kursantus pakėlė netikras bendrabučio gaisras

Ankstyvas rytas, maždaug 6 val., ir netikėtai Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) bendrabutyje įsijungia signalas, skelbiantis gaisro pavojų. Taip trečiadienis pasidėjo LPM kursantams ir policijos pareigūnams, atvykusiems į kvalifikacijos kursus.

LPM bendradarbiaudama su Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnyba nusprendė surengti priešgaisrinės saugos mokymus kursantams, todėl šiandien vyko netikėtos gaisro pratybos.

LPM pasiruošti pratyboms buvo nesunku: bendrabučio penktas aukštas buvo visiškai uždūmintas, pro balkoną iškart pradėjo veržtis dūmai, įspūdžiui padidinti specialiai buvo uždegti signaliniai fakelai.

Kursantai iš bendrabučio evakavosi vos per kelias minutes. Keltis taip anksti jiems nesunku, juk jie prie to pripratę, nes kasdien tokiu laiku jiems prasideda mankštos, be to, įvairios pratybos jiems vyksta nuolat. Tačiau gaisro pratybos policijos pareigūnams, šiuo metu gyvenantiems bendrabutyje, buvo rimtas iššūkis.

Kai kurios pareigūnės užuodusios dūmus išsigando, jog tikrai kilo gaisras, todėl iš kambarių bėgo užsivilkusios tik chalatus, kiti spėjo bent sportinę aprangą apsirengti. Ugniagesiai gelbėtojai džiaugėsi, jog tiek būsimų, tiek esamų policijos pareigūnų reakciją į pavojaus signalą yra labai greita.

Pranešus bendruoju pagalbos telefonu, jog bendrabutyje kilo gaisras ir yra sužeistų, į įvykio vietą atskubėjo ir greitosios pagalbos medikai, policijos pareigūnų ekipažai.

Medikams ypač pagelbėjo LPM kursantai, kurie jau yra išklausę pirminės pagalbos kursą. Tai jiems buvo puiki proga visas įgytas žinias pritaikyti praktikoje.

Ugniagesiai gelbėtojai apžiūrėję bendrabutį lokalizavo gaisro židinį ir jį likvidavo.

Anot kursantų, pratybos buvo labai naudingos, nes įvykus tikram gaisrui dabar žinos, kaip reikėtų elgtis, juk prieš tai turėtos žinios buvo tik teorinės, o šiandien jos buvo pritaikytos praktikoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA