Trečiadienį Kauno policija vairuotojams atliks „Sąžiningumo testą” | Kas vyksta Kaune

Trečiadienį Kauno policija vairuotojams atliks „Sąžiningumo testą”

R.Tenio nuotr.

Kauno policijos pareigūnai sugalvojo įdomiai paminėti Tarptautinę antikorupcijos dieną ir patikrinti, ar Kauno vairuotojai yra sąžiningi ir prisipažįsta, kokius pažeidimus kelyje padarė.

Gruodžio 9-ąją, minint Tarptautinę antikorupcijos dieną, Kaune rengiama netradicinė prevencinė priemonė „Sąžiningumo testas“. Prevencinėje priemonėje dalyvaus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus, Patrulių rinktinės, Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai bei policijos rėmėjai.

Prevencinės priemonės metu, siekiant nustatyti ar vairuotojai, padarę KET pažeidimą, kai šalia nebuvo policijos pareigūno, pareigūnui nepasakius pažeidimo esmės, prisipažins apie tai, pareigūnai pasitelkdami Kauno miesto vaizdo stebėjimo kameras bei mobilius patrulius, vykdys eismo kontrolę. Jeigu vairuotojas prisipažįsta, kad pažeidė KET, jis testą išlaiko, jeigu ne – testas neišlaikytas.

Akcijos metu dalyvaujantys policijos rėmėjai bei visuomenės atstovai galės pajusti, į kokias nemalonias situacijas dažnai patenka policijos pareigūnai: kai nepagrįstai ginčijamasi, išsisukinėjama, taip pat, kodėl nėra „lygesnių už lygius“. Taip pat bus siekiama visuomenės supratingumo savo tiesiogines funkcijas dorai vykdančių pareigūnų atžvilgiu bei ugdyti atsakomybę bei skatinti pilietinių pareigų vykdymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA