B.Burgio byloje apklausti baugintos moksleivės tėvai | Kas vyksta Kaune

B.Burgio byloje apklausti baugintos moksleivės tėvai

BNS 2015/12/09 11:06
DELFI nuotr.

Trečiadienį Kauno apygardos teismas tęsė dėl sistemingo nepilnametės bauginimo nuteisto buvusio Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio bylos nagrinėjimą apeliacine tvarka, posėdyje apklausti merginos tėvai.

Ankstesniame posėdyje nusprendus atnaujinti įrodymų tyrimą, šiame posėdyje taip pat ketinama perklausyti garso įrašus, kuriuos moksleivė padarė kalbėdamasi su B.Burgiu. Į posėdį kviesta ir pati moksleivė, dėl kuriai išsakytų grasinimų B.Burgis yra teismas. Tačiau ji neatvyko.

Pasak nukentėjusiosios atstovų, ji patyrė didelę psichologinę traumą, todėl įrašų klausimas pakenktų nukentėjusiosios psichologinei būklei, be to, jai posėdžių metu vyksta pamokos, todėl prašoma bylą nagrinėti merginai nedalyvaujant.

Teismas nusprendė posėdį tęsti nukentėjusiajai nedalyvaujant, tačiau kviesti ją į kitą posėdį.

Trečiadienį per teismo posėdį moksleivės mama teigė, kad garso įrašai daryti bijant, jog mokyklos direktorius pokalbių metu gali reikalauti kyšio.

Už sistemingą nepilnametės bauginimą nuteistas buvęs KTU gimnazijos direktorius prašo panaikinti ankstesnį nuosprendį ir jį išteisinti.

Rugpjūčio 21 dieną Kauno apylinkės teismas B.Burgiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B.Burgis grasinimus įvykdys.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA