Metus nedirbęs B.Burgis imasi naujos veiklos: darys tai, ką geriausiai moka | Kas vyksta Kaune

Metus nedirbęs B.Burgis imasi naujos veiklos: darys tai, ką geriausiai moka

delfi.lt 2015/12/08 20:06
Archyvo nuotr.

Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis verčia naują lapą – pradės mokyti abiturientus matematikos.

Šią žinią jis paskelbė savo feisbuko paskyroje ir tinklaraštyje. Iniciatyva bendraminčių buvo sutikta itin džiugiai.

„Fonas toks: mokytojai streikuoja, vakar baigiau vieno projekto vieną etapėlį, rytoj važiuosiu į teismą Kaune, gydytojai laikinai nuo manęs atstojo, prabėgo mano pirmieji bedarbystės metai. Tai va, tame fone aš ir galvoju – gal man imtis tikro darbo? Rimto. Reguliaraus. Už pinigus. Versija – po Naujųjų metų mokyti abiturientus matematikos. Vilniuje, žinoma. Tik ar atsirastų norinčių? O gal susidarytų konkursas, nes aš mokyčiau tik keletą, ne srautais“, – rašė B. Burgis.

DELFI primena, kad žinomas pedagogas iki šiol mina teismų slenksčius dėl skandalingos istorijos, kai kilo konfliktas su viešoje vietoje užsirūkiusia gimnaziste, kuri atsisakė palikti gimnaziją. Tuomet B. Burgis nukentėjusios šeimai sumokėjo 30 tūkst. Lt ir pasitraukė iš KTU gimnazijos direktoriaus pareigų.

Vis dėlto šiai istorijai pasiekus teismą už sistemingą nepilnametės bauginimą B. Burgis buvo nuteistas. Jam buvo skirta vienerių metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Toks nuosprendis, žinoma, netenkino pedagogo, tad jis prašo jį panaikinti.

Teismo nuomone, B. Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B. Burgis grasinimus įvykdys.

„Reikėtų pagaliau išnagrinėti keturis prokuroro kaltinamuosius epizodus. Kiekvieną iš jų gali paneigti net moksleivis. Ankstesnis teismas visiškai jų nenagrinėjo, nė nebandė nagrinėti – tiesiog perrašė prokuroro kaltinimus į nuosprendį ir viskas. Pavyzdžiui pirmasis epizodas yra absoliutus melas ir šmeižtas. Jokios prievartos nebuvo, jokie žodžiai, kurie yra nuosprendyje, nebuvo pasakyti. Mes buvome dviese su gimnaziste. Prokuroras surašė melą ir šmeižtą. Teismas – perrašė. Reikėtų, kad šis apeliacinis teismas paklaustų prokuroro iš kur jis rado tokius žodžius“, – kalbėjo B. Burgis.

Skaityti daugiau čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA