Kaune pakeista priėmimo į darželius tvarka | Kas vyksta Kaune

Kaune pakeista priėmimo į darželius tvarka

BNS 2015/12/08 10:31
R. Tenio nuotr.

Kauno taryba antradienį pritarė siūlymui pakeisti priėmimo į darželius tvarką – bus formuojamos dvi eilės, kurių vienoje eilėje atsidurs lengvatų turintys vaikai, kitoje – visi likusieji, į darželius vaikai bus priimami iš abiejų sąrašų.

Kaip anksčiau pranešė savivaldybė, pagal iki šiol galiojusią tvarką, sistema pati atrinko vaikus, kurie dėl turimų lengvatų „aplenkia“ kitus laukiančiuosius, todėl pasitaikydavo atvejų, kuomet eilės viršuje esantys vaikai atsiduria kur kas žemiau.

Taip pat bus ankstinamas vaikų priėmimo į naujas ugdymo grupes terminas – iki šiol į ikimokyklines įstaigas priimamų vaikų sąrašai būdavo sudaromi iki rugpjūčio 1 dienos, dabar jie bus sudaromi iki birželio 1 dienos.

Naujojoje tvarkoje numatyta, kad jei vaikas patenka į vieną iš prašyme nurodytų darželių ir jeigu nepageidauja likti kitos alternatyviai pasirinkto darželio eilėje, tėvai turės apie tai raštu informuoti ikimokyklinės įstaigos ir savivaldybės atstovus per 10 darbo dienų. Jeigu vaikas pateks į abi tėvų pasirinktas pageidaujamas lankyti įstaigas, tėvai turės per 5 darbo dienas informuoti tą švietimo įstaigą, kurią lankys vaikas.

Šis sprendimas įsigalioja nuo 2016 metų sausio 1 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA