Paskelbtos geriausios Kauno švietimo įstaigos | Kas vyksta Kaune

Paskelbtos geriausios Kauno švietimo įstaigos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė šalies geriausias švietimo įstaigas. Geriausių sąraše ir Kauno mokyklos bei gimnazijos.

Šis reitingas buvo sudarytas pagal 2015 m. Valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Taip pat buvo įvertintas ir moksleivių skaičius: ne tik kiek kiekvieną gimnaziją baigė mokinių, bet ir, kiek jų laikė kiekvieną egzaminą. Taip pat reitinguoti ir universitetai, tad Kaunas turi kuo pasidžiaugti, nes mieste esančios aukštosios mokyklos įvertintos gana aukštais balais.

Geriausiai abiturientus paruošiančios mokyklos

Pirmąsias vietas daugelyje dalykų dalinasi sostinės gimnazijos, tačiau kauniečiai brandos egzaminus taip pat išlaikė labai gerai. Daugiausiai į geriausių mokyklų, pagal išlaikytus egzaminus, patenka KTU gimnazija. Ši mokymosi įstaiga trečia Lietuvoje pagal išlaikytus lietuvių kalbos bei biologijos egzaminus. KTU gimnazijoje abiturientai itin gerai išlaikė anglų, istorijos, matematikos egzaminus. Pagal gautus rezultatus, tai yra antra vieta visoje Lietuvoje.

Įdomu pastebėti, kad informacinių technologijų egzaminas geriau sekėsi ne KTU gimnazijai, o Kauno Rokų gimnazijai. Ji užėmė trečią vietą šalyje. Tuo tarpu KTU gimnazija ar kitos mokyklos į geriausiųjų penketuką nepateko.

Geriausi universitetai

Kaunas gali pasididžiuoti tuo, jog mieste veikia gausybė aukštųjų mokyklų. Tiesa, pirmos vietos neužėmė nei vienas mieste veikiantis universitetas. Šalyje geriausiai įvertintas Vilniaus universitetas, surinkęs 74,3 taško. KTU gerokai atsiliko, surinkdamas 57,3 taško. Trečias pagal „Reitingų“ žurnalą liko VDU (52,2 taško), o ketvirtąją vieta dalinasi du universitetai – Vilniaus Gedimino technikos universitetas (48,6 taško) ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (48,2 taško).

Geriausių kolegijų penketuke 3-ąją vietą Kauno technikos kolegija (59,1 taško) ir 4-ąją Kauno kolegija (56 taškai).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA