Kauno mokyklose rytas prasidėjo tuščiose klasėse | Kas vyksta Kaune

Kauno mokyklose rytas prasidėjo tuščiose klasėse

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Devynios Kauno mokyklos prisijungė prie nacionalinio mokytojų streiko, kurio tikslas – pinigai. Kai kurios mokyklos streiką pradėjo nuo 8 ir tęs iki 10 valandos. Per šį laiką mokiniai nebuvo įleidžiami.

Visoje šalyje mokytojai stoja į streiką. Kaune prisijungė 8 bendrojo lavinimo mokyklos ir viena ikimokyklinio ugdymo įstaiga. Nors vaikai buvo perspėti, kad į mokyklą dvi valandas nebus įleisti, tačiau atsirado, tokių, kurie šią informaciją praleido pro ausis ir atėjus teko galvoti, ką veikti iki trečiosios pamokos.

Mokytojai nebenori tylėti, tad noriai jungiasi prie streikuojančių kolegų. Pagrindinis noras, kad ne tik būtų grąžinta alga, kokia buvo iki krizės, bet taip pat ir padidintas mokinio krepšelis.

„Mes už savo pinigus perkame kanceliarines prekes, mokymosi priemones. Nebeturime asmeninio gyvenimo ir dirbame visą parą. Mano visa šeima taip pat čia įtraukiama: vyras vežioja vaikus po konkursus, vaikai atneša į mokyklą naudingą medžiagą. Mes norime, kad būtų panaikintos žirklės ir grąžinta tai, ką mes turėjom. Negi nuo 2008-ųjų metų aš prasčiau dirbau?“, – piktinosi Kovo 11-osios gimnazijos pradinių klasių mokytoja Raimonda Stašaitienė.

Minimoje mokykloje prie streiko prisijungė visi, 52 mokytojai. Kiti pedagogai antrino, sakydami, jog ilgai trunka, kol ištaiso darbus, pasiruošia pamokoms, tad darbas mokykloje nesibaigia ir tęsiasi dar ir laisvu laiku. Tuo tarpu mokiniai palaiko akciją ne tik dėl to, kad jiems laisva, bet ir dėl to, kad sutarta, jog mokslai nenukentės.

„Dėstau anglų kalbą nuo penktos iki dvyliktos klasės. Vyriausybė buvo pažadėjusi, kad pasibaigus krizei, bus pakelti atlyginimai. Sako, kad mokytojai dirba iš idėjos ir pašaukimo, bet visi nori gauti atlyginimą. Streikas tikrai neatsilieps mokinių rezultatams, nes buvome sutarę, kad užtikrinsime kokybę“, – kalbėjo mokytoja Vida Žukauskienė.

Streikuojantys mokytojai tikisi, kad jų balsas vyriausybėje bus išgirstas ir ateis diena, kuomet jie į darbą eis oriai. Pedagogai turi teisę piktintis, nes, kaip jie teigia, dabar neleidžiama dirbti, nes yra tik reikalavimai, bet nėra to, kas priklauso už tuos padarytus darbus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA