Muzikos klubo „Combo“ Kalėdos – ir snieguotos romantikos pasiilgusiems, ir gyvenantiems roko ritmu | Kas vyksta Kaune

Muzikos klubo „Combo“ Kalėdos – ir snieguotos romantikos pasiilgusiems, ir gyvenantiems roko ritmu

Organizatorių nuotr.

Ypatinga Kalėdų dovana muzikos mylėtojams – du itin skirtingi savo nuotaika, tačiau šilti ir energingi šventiniai muzikos vakarai klube „Combo“. 19-ąjį sezoną kokybiškus renginius kauniečiams pristatančiame klube gruodžio 25-ąją muzikuos vokalistės Vytautės Pupšytės ir pianisto Vyčio Smolsko tandemas „Soul Moustache“, o gruodžio 26-ąją roko klasiką moderniai interpretuos projektas „Shorena ROCKS!“.

[galerija kiek=””]

„Tobulai gruodžiui tinkanti muzika“, – toks epitetas pasigirdo praėjusiais metais iškart po to, kai „Soul Moustache“ nusifilmavo „LRT Opus Ore“ ciklo renginyje LRT radijo studijoje. Iš tiesų nesvarbu, koks oras už lango, kai savo kurtą muziką, netelpančią į žanrų rėmus, atlieka Vytautė Pupšytė ir Vytis Smolskas.

Ramybė, jaukumas, žingeidumas, gilumas – tokie epitetai dera jau trejus metus egzistuojančio dueto „Soul Moustache“ kūrybai. Apskritai drauge sutuoktiniai muzikuoja daugiau nei 7 metai, tiesa, abu sėkmingai vysto ir solines karjeras bei yra puikiai pažįstami džiazo ir alternatyvios muzikos scenų sekėjams.

Unikalaus balso savininkė, Lietuvos ir tarptautinių konkursų dalyvė dainininkė Vytautė Pupšytė prieš keletą metų su grupe „Singaz“ pateko tarp „Vilnius Jazz Young Power“ laureatų, šiame konkurse vokalistė gavo apdovanojimą už geriausią originaliąją kompoziciją. Vytautės balsas taip pat pažįstamas mėgstantiems kolektyvą „Jing’A’Ling“ bei Andrejaus Polevikovo džiazo trio.

Vytautės scenos partneris ir sutuoktinis, pianistas, klavišininkas, pedagogas, muzikos kūrėjas, daugelio inovatyvių projektų dalyvis Vytis Smolskas klausytojams žinomas kaip grupių „Pieno Lazeriai“, „Jing’A’Ling“, „D’Orange“, „Makchu Pikchu“ narys, koncertuojantis su įvairiais Lietuvos atlikėjais. Įvairių ansamblių sudėtyje Vytis Smolskas dalyvavo „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, Birštono ir Kauno džiazo festivaliuose, lankėsi Vokietijoje, Olandijoje, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje ir Kazachstane, taip pat – viename stambiausių pasaulio džiazo festivalių „North Sea Jazz“.

„Tai, ką mes atliekame – tik mudviejų vidinių pasaulių skersvėjis uždarytas dėžutėje. Trokštame kuo greičiau tą dėžutę atidaryti ir įpūsti visiems gaivos ir ramybės,” – kalba atlikėjai.

Po jaukaus pirmosios Kalėdų dienos vakaro „Combo“ sceną nutvieks rokeriška energija. Čia metų pradžioje pristatytą savo programą „Shorena ROCKS!“ atliks charizmatiškoji iš Gruzijos kilusi vokalistė Šorena Janiašvili. Su muziką dievinančių profesionalų komanda ji scenoje kuria tikrą šventinį teatrą, kurio idėjinis pagrindas – skambiausi visų laikų roko ir šokių muzikos kūriniai ir originalios jų aranžuotės.

„Man patinka, kad per vieną koncertą, vieną vakarą, galiu būti visiškai skirtinga: rimta, pikta, linksma, juokinga… Aš tokia ir gyvenime. Džiaugiuosi, kad scenoje galiu būti natūrali. Kiek buvo koncertų, publika priima labai šiltai, triukšmingai: žiūrovai šoka, dainuoja, juokiasi, žodžiu, viskas taip, kaip ir turi būti šioje programoje. Ji yra skirta visiškam atsipalaidavimui. Tiek kūno, tiek balso, tiek širdies, juk ir aš tai darau scenoje“,– viename interviu apie spontaniškai gimusį projektą „Shorena ROCKS!“ sake jo siela Šorena Janiašvili.

Ypatingomis šventinėmis dovanomis – bilietais į „Soul Moustache“ ir „Shorena ROCKS!“ koncertus klube „Combo“ – jau prekiauja „Tiketa“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA