Kaunietis sukūrė žaidimą, kuriame reikia nugriauti Kauno vaiduoklius | Kas vyksta Kaune

Kaunietis sukūrė žaidimą, kuriame reikia nugriauti Kauno vaiduoklius

Atsibodus miesto centre matyti du pagrindinius vaiduoklius – „Britaniką“ ir „Respubliką“, kaunietis Arvydas Budrulis sukūrė kompiuterinį žaidimą, kurio tikslas yra išvalyti Kauną nuo jį supančių nebaigtų statybų.

Kaunietis A. Burdulis pasakoja, jog žaidimas „City Cleanup“ pradėtas kurti prieš kelis mėnesius Klaipėdoje vykusiame programuotojų maratone „Hacker Games“. Didžioji dalis žaidimo padaryta per 48 valandas. Programišių renginyje vaikinas sulaukė palaikymo, todėl grįžęs į Kauną, pabaigė žaidimą iki galo.

„Idėja kilo jau seniai, o priežastis gana akivaizdi – tiesiog pabodo tiek daug metų matyti apleistus pastatus miesto centre ir girdėti nuolatinius pažadus, kad jau tuoj tuoj kažkas bus daroma. Žaidimo tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į šią problemą, leisti virtualiai nugriauti pastatus. Tokiu būdu, manau, žmonės kažkiek įsisavins, kad juos tikrai reikia griauti, atsiras daugiau diskusijų, o iš jų gal ir realių veiksmų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo žaidimo kūrėjas A. Burdulis.

Kompiuterinis žaidimas „City Cleanup“ parengtas pagal jau žinomų žaidimų prototipus. Reikia su kamuoliuku daužyti pastatą, kol nelieka nei vienos plytos. Šis žaidimas turi tris lygius. Žaidime reikia nugriauti du Kauno skaudulius viešbučius „Britanika“ ir „Respublika“, kurie jau tapo blogąja miesto etikete. Trečiajame lygyje įtrauktas Vilniaus objektas – Lietuvos nacionalinis stadionas, kuris taip pat jau tapo gėda visai šaliai. Autorius tikina, jog šių pastatų nugriovimas būtų pats teisingiausias sprendimas.

Nemokamą „City Cleanup“ žaidimą, skirtą „Android”, galite parsisiųsti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA