Iš Kauno norima iškelti VST vadovybę | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno norima iškelti VST vadovybę

BNS 2015/12/07 13:52
R. Tenio nuotr.

Vidaus reikalų ministerija siūlo nuo kitų metų Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovybę perkelti dirbti iš Kauno į Vilnių.

Pirmadienį ministerija užregistravo Vyriausybės nutarimo projektą, pagal kurį VST buveinė perkeliama iš Kaune įsikūrusios Žeimenos gatvės į pastatą M.K.Paco gatvėje Vilniuje.

„Jokie žmonės nėra perkeliami, jie lieka dirbti Kaune, kur liks VST padalinys, o vadovybė ir pagrindinė būstinė bus perkelta į Vilnių“, – BNS sakė vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Anot jo, sprendimas priimtas siekiant „optimaliau perskirstyti resursus“, jis nėra susijęs su tarnybą pastaruoju metu purtančiais skandalais.

„Vadovybė nėra kovai parengtas darinys, kuris turi būti pasiruošęs kovai ir vykti ten, kur vykstama. VST vadovybei, kaip bebūtų, dažnai tenka susitikti tiek su Vyriausybės, tiek Seimo pareigūnais, kurie yra Vilniuje, todėl važinėti iš Kauno yra netikslinga“, – nurodė ministro atstovas.

VST vadas pulkininkas Ričardas Pocius praėjusią savaitę portale delfi.lt paskelbtame interviu atskleidė daug tarnyboje buvusių negerovių. Jis eigė, kad tarnyboje „yra nelojalių tarnybai, nelojalių valstybei žmonių“, kurių dalis „karo atveju ginklus atsuks prieš mus“. Pasak R.Pociaus, vadovaujant pirmtakui Sergejui Madalovui tarnyboje viskas buvo „grindžiama šeimynine ir giminės ranga, privačiais interesais ir nelegaliais verslais, ir visa tai turi politinę priedangą bei gražią paradinę pusę“. Pasak naujojo vado, tarnyba yra prastai ginkluota, aprūpinta pasenusiu transportu, kitomis priemonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA