Naujas greičio matavimo būdas: pažeidėjus skaičiuoja tūkstančiais | Kas vyksta Kaune

Naujas greičio matavimo būdas: pažeidėjus skaičiuoja tūkstančiais

delfi.lt 2015/12/07 16:48

Nuo liepos mėnesio magistraliniame kelyje „Via Baltica“ pradėjo veikti pirmasis Lietuvoje testinis sektorinis greičio matuoklis. Beveik 5 km atkarpoje tarp Kauno ir Marijampolės matuojamas vidutinis transporto priemonių greitis. Pažeidėjų – tūkstančiai, o ateityje planuojama plėsti šią sistemą. Tiesa, kur bus statomi nauji sektoriniai matuokliai nėra aišku, nes kai kuriose atkarpose jie nebūtų efektyvūs.

Pirmas bandymas

Tarp Kauno ir Marijampolės bandomojoje 4 km 873 metrų atkarpoje fiksuojamas pradinis ir galutinis automobilio kelionės taškas, atkarpą leistinu greičiu galima įveikti ne greičiau nei per 200 sekundžių.

Planuojama tokių atkarpų su matuokliais skaičių išplėsti „iki šimto“, o tai kainuotų apie milijoną eurų. Tačiau dėl naujų matuoklių kilo ir teisinių ginčų.

„Kilo teisinių niuansų. Todėl kad, įsiveda vidutinio greičio sąvoka, kad būtų galima bausti už vidutinio greičio viršijimą“, – DELFI teigė Lietuvos kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA